Hlavní obsah

Trhák? Body počítáme jen sobě, ale když nám soupeři umožní odskočit, jen lépe, říká Pivarník

Plzeň

Před reprezentační pauzou se nemohli lépe naladit. Fotbalisté Plzně ve 13. kole ligy využili zaváhání Slavie, Sparty a Mladé Boleslavi, po včerejší výhře 3:1 nad Jabloncem se trojici největších konkurentů vzdálili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník.

Článek

„Před zápasem jsme si řekli, že počítáme body pouze sami sobě. A abychom se stoprocentně koncentrovali. Pokud nám umožní soupeři odskočit, je to pro nás jenom lépe. Je to ale především o nás," řekl trenér Roman Pivarník. Na Spartu má Viktoria po 13 kolech už náskok 9 bodů, na Slavii a Boleslav 6 bodů. „Dostáváme se tím do psychické výhody, což je důležité," pochvaloval si Pivarník.

Přestože měl jeho tým v nohách čtvrteční duel Evropské ligy v Rumunsku, až na závěrečnou dvacetiminutovku Severočechy jasně přehrával. V prvním poločase se trefil Hořava, po přestávce báječně připravil Krmenčík branky pro Hrošovského a Hejdu. Gólů ale mohlo být daleko víc, jen Krmenčík spálil tři tutovky.

„O přestávce jsem mu říkal, že ve druhém poločase nějakou branku dá. Nestalo se, ale zase na dvě nahrál," podotkl Pivarník, který si představoval, že Viktoria dohraje utkání v mnohem větším klidu. Poté, co v 67. minutě snížil Doležal, si Jablonec vypracoval další dvě velké příležitosti. Jednu zmařil pohotovým skluzem Hubník, při druhé selhal Trávník.

„Pětašedesát minut jsme hráli vynikající zápas, bohužel jsme vstřelili jen tři góly. Náročný program se poté projevil. Tempo bylo vysoké, hráli jsme v obrovské únavě. I tak jsem si myslel, že závěr odehrajeme lépe," podotkl Pivarník.

Podle kouče Jablonce Zdeňka Kluckého si jeho celek body nezasloužil. „Byli jsme dlouho pasivní. Někteří hráči byli přemotivovaní, někteří měli respekt ze síly Plzně. Ta je momentálně jinde než my," uvedl Klucký.

Reklama

Související témata: