Hlavní obsah

Hejda se mi omlouval, že je žrout, smál se plzeňský kapitán Hubník po triumfu nad Jabloncem

Plzeň

Jubilejní 200. ligový zápas pro něj dopadl parádně. Kapitán Roman Hubník dovedl Plzeň k výhře 3:1 nad Jabloncem, navíc se Viktoria zase o něco vzdálila klopýtajícím konkurentům. „Jsem rád, že jsme nejen zvítězili, ale předvedli jsme i kvalitu. Divákům se to muselo líbit," liboval si Hubník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Roman Hubník.

Článek

Za stavu 1:0 jste ale zahazovali jednu šanci za druhou. Neměl jste obavy, že se vám to vymstí?

Obava je vždycky. Jablonec měl sice v první půli jen standardky, ale z nich hrozí, že inkasujete. Nabádal jsem kluky o přestávce, abychom byli hlavně zodpovědní dozadu. Přidali jsme pak další dva góly.

Jenže soupeř snížil, poté spálil dvě stoprocentní šance...

Posledních dvacet minut jsme trošku polevili, Jablonec skóroval. Dopřáli jsme mu šanci. Trošku jsme se báli, ale zvládli jsme to.

Uzavírali jste program 13. kola, tudíž jste před utkáním věděli, že vaši tři konkurenti - Slavia, Mladá Boleslav a Sparta - ztratili. Měli jste vyšší motivaci jít do trháku?

Snažili jsme se to spíš vytěsnit z hlavy. Jsou to jenom propočty, nemuselo se nám vyplatit. Jsem ale samozřejmě rád, že jsme trošku odskočili. A také, že jsme dali tři góly a dostali se do mnoha šancí. Zápasy předtím jsme stříleli po gólu, teď nám to tam napadalo.

Jak se vám kouká na tabulku?

Podívám se na ni doma. Je dobré, když před reprezentační pauzou vyhrajeme. Zatím jsme to pokaždé zvládli. Doufám, že zvládneme tři poslední zápasy na podzim, abychom šli do jara s nějakým náskokem. Pokud možno s co největším.

Co říkáte tomu, že váš parťák na stoperu Lukáš Hejda má na kontě už čtyři góly? Společně s Hořavou a Krmenčíkem je nejlepší střelec týmu.

S Jabloncem to zase dával do prázdné brány. Stál jsem za ním, on byl ale pohotový a uklidil míč do brány. Omlouval se mi, že je žrout.(směje se) Dává góly, pomáhá nám, ve standardkách je nebezpečný.

Reklama

Související témata: