Hlavní obsah

Chtěli jsme hrát líp, ale Plzeň nám to prostě nedovolila, řekl jablonecký střelec Doležal

Gólem na 1:3, při kterém se prosadil důrazem na přední tyči, dal Jablonci naději na zvrat. Ten však nepřišel, byť Severočeši v poslední dvacetiminutovce Plzni v nedělním duelu v Doosan Aréně zatápěli. „Neměli jsme už co ztratit, zkusili jsme to. Někdy lze dohnat i třígólové manko," řekl útočník Martin Doležal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jablonce Martin Doležal.

Článek

Doležala mrzelo, že Jablonec byl v prvním poločase pasivní. Nedostal se prakticky vůbec k ničemu. Pouze k pár standardkám, které domácí obrana v čele s kapitánem Hubníkem bez problémů ubránila.

„Plzeň na nás vlétla, my jsme si nedokázali dát dvě přihrávky za sebou. Neuhráli jsme ani žádné míče nahoře, prostě nic. Naopak Viktorka si balóny pěkně sbírala a chodila do brejků. Nestíhali jsme," litoval Doležal, podle něhož se hosté báli hrát.

Plzeň nám nedovolila hrát líp, říká Doležal

„Nevím proč, ale jen jsme se bránili. Nechtěli jsme hrát jen v bloku, čekat, jestli dostaneme gól, nebo ne. Chtěli jsme hrát líp, ale Plzeň nám to svojí hrou nedovolila," podotkl 26letý útočník, který skóroval v 67. minutě po přihrávce Tecla.

„Máme to se Standou Teclem sehrané z tréninku. Hubňa (Hubník) byl přede mnou, já sváděl souboj s Hejdou. Čekal jsem, že to Hubňa odkopne, protože on snad zastaví každý balón. Dal jsem před soupeře nohu, spadlo to se štěstím za tyčku," popisoval Doležal svoji trefu.

Pro Severočechy byla živou vodou. Odhodili bázeň a ostych, najednou jich bylo plné hřiště. „Při vedení o tři góly to Plzeň buď podcenila, nebo jí došly síly. Pokud bychom snížili na rozdíl jediné branky, mohli jsme pomýšlet na remízu. Šance jsme ale neproměnili. Viktorka však vyhrála zaslouženě," konstatoval Doležal.

Reklama

Související témata: