Hlavní obsah

Pro Dočkala ligový podzim skončil, za zkrat v Liberci vyfasoval stop na tři zápasy

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Klubový program v závěru roku se mu zredukoval jen na pohárová utkání se Southamptonem a na Interu Milán. V domácí soutěži už letenský špílmachr Bořek Dočkal fotbalové Spartě na podzim nepomůže. Disciplinární komise mu totiž za vyloučení v nedělním duelu v Liberci napařila zákaz startu ve třech soutěžních zápasech. Přesně tolik, kolik kol ještě do zimní přestávky zbývá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený sparťan Bořek Dočkal opouští hřiště během utkání v Liberci.

Článek

Karel Jarolím o trestu pro Dočkala

Jeden blikanec jak z dílny mistra Řepky. A pak už jen samé nepříjemnosti.

Bořek Dočkal nasadil loket libereckému Breitemu, za což mu rozhodčí Pavel Franěk ukázal rovnou červenou kartu. Oslabená Sparta pak na hřišti Slovanu jen remizovala 0:0, čímž zase o něco více pohřbila reálné naděje na titul.

„Bořka čeká pokuta a velmi důrazný pohovor," avizoval hned po utkání trenér David Holoubek. Letenští mají pro podobné přestupky interní sazebník, podle zákulisních informací by měl hříšník zaplatit pokutu 50 tisíc korun.

V pondělí se Dočkal hlásil na srazu reprezentace a hned to tam schytal také od kouče Karla Jarolíma, který si na disciplínu potrpí. „Už jsme to probrali," ujistil suše Jarolím. „Zapracovaly emoce. Možná jeho vyloučení vypadalo hůř, než zákrok ve skutečnosti byl, ale tím Bořka vůbec neomlouvám. Sám uznal, že to byla klukovina," podotkl Jarolím k jejich rozmluvě.

Teď dá do utkání s Nory víc, věří Jarolím

Před čtvrtečním oficiálním tréninkem kouč také okomentoval verdikt disciplinárky. „Podobný trest jsem očekával," konstatoval Jarolím, když se dozvěděl o distanci na tři zápasy. „Uvědomil si, že udělal hloupost, probrali jsme i to, že se podobného zkratu musí v reprezentaci vyvarovat. Jít proti Norům do případného oslabení by bylo moc špatné. Musíme být maximálně ukáznění a disciplinovaní," shrnoval resumé své rozpravy s Dočkalem.

Jedné naděje se ale trenér chytal. „Teď po vynesení trestu Bořek ví, že nebude mít zbývající podzimní program tak náročný a dá do utkání s Nory víc, než by dal normálně."

Zbyde mu jen Evropská liga

Karviná doma, Hradec Králové venku, Teplice doma. To jsou tři zápasy, o něž Dočkal přijde. Zdánlivě přijatelný los, aby to však ještě Spartu nemrzelo. Na marodce má hned deset hráčů, po reprezentační přestávce by ji mohli opustit nejspíš jen Čermák a Václav Kadlec.

A teď dlouhý seznam absentérů rozšířil nejen Dočkal, který byl vyloučen vůbec poprvé ve svojí profesionální kariéře, ale také stoper Mazuch (stop na jeden zápas za čtyři žluté karty).

Reprezentační záložník se tedy po odehrání duelů s Norskem a Dánskem může soustředit už jen na Evropskou ligu, v níž Sparta sahá na postup ze skupiny. K jistotě potřebuje už jen bod z nejbližšího domácího zápasu se Southamptonem, skupinu pak zakončí v Miláně na Interu.

Vedle Mazucha mají stop na jeden zápas za čtyři žluté karty také Lukáš Budínský s Markem Janečkou z Karviné, Jakub Jugas ze Zlína, Milan Jirásek z Bohemians 1905, Jaroslav Tregler z Příbrami a Veliče Šumulikoski ze Slovácka.

Reklama

Související témata: