Hlavní obsah

Slávisté chtěli ve Zlíně tři body, nakonec byli rádi za jeden

Čestmír Folk, Viktor KnapPrávo

David Kalivoda nepatří ještě zdaleka k ostříleným fotbalistům Slavie, přesto klíčový okamžik v závěru středeční dohrávky Gambrinus ligy ve Zlíně zvládl jako zkušený mazák. Třiadvacetiletý záložník zajistil proměněnou penaltou svému mužstvu chvíli před koncem bod, v nějž už Pražané možná ani nedoufali.

Článek

"Před zápasem jsme chtěli tři, ale teď musíme být vděčni i za jeden. Chybělo nám pět hráčů základní sestavy a Zlín nás ve druhé půli přehrával. Na pokutový kop jsem si věřil, podařilo se mi poslat míč k pravé tyči. Přesně tak, jak jsem chtěl," liboval si.

K míči se nejdřív hrnul zkušený Holeňák, ale trenér Karel Jarolím ho zastavil. "Dal jsem pokyn, aby šel kopat desítku Kalivoda, byť nenastoupil v základu. Na každém tréninku se penaltám věnuje a naprostou většinu z nich proměňuje," prozradil slávistický kouč, který byl vzhledem k absencím Pitáka, Fořta, Krajčíka, Šventa či Hrdličky nakonec s plichtou spokojen.

Černé dny obránce Červenky

Verdikt rozhodčího Příhody na konci střetnutí ovšem provázely po utkání značné emoce. "Prožívám hrozné dny," přiznal zklamaný obránce Tescomy Bronislav Červenka, po jehož zákroku se zahrával pokutový kop proti Zlínu už i v neděli v Mladé Boleslavi.

"Tam i teď se Slavií jsem ale přesvědčen, že jsem nefauloval. Snažil jsem se sice bránit Dosoudilovi v zakončení, ale vrazil do mě on. Nikoli já do něj," dušoval se. "Červenka mě trefil," tvrdil naopak hostující stoper Radek Dosoudil. "Myslím, že sudí rozhodl správně," zastal se Příhody delegát utkání Rudolf Lenfeld.

O tom, jak může být pracně získaný bod pro Pražany v honbě za účastí v evropských pohárech důležitý, nechtěl žádný ze slávistů příliš spekulovat.

"To si netroufám říct. Do konce soutěže je ještě daleko," pronesl oblíbenou větu většiny trenérů Jarolím. "Za Libercem dělí mužstva v tabulce jen nepatrné rozdíly. Každý bodík může tudíž být v konečném účtování hrozně cenný," mínil Kalivoda.

Reklama

Související témata: