Hlavní obsah

Kdybych vlastní gól nepřiznal, byl bych za blbce, říkal zklamaný Rosa

Rozdílový druhý gól, který nejprve sudí Ardeleanu nechtěl fotbalistům Zlína po Hnaníčkově střele kvůli domnělému postavení mimo hru uznat, ale po přiznané teči jihlavského Rosy ukázal na střed hřiště, rozhodl o porážce zachraňujícího se týmu z Vysočiny v předehrávce 14. kola první ligy (1:3).

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Ondřej Bačo ze Zlína a Pavel Dvořák z Jihlavy bojují o balón.

Článek

Rozhodčí se původně domnívali, že míč dopravil do sítě v ofsajdu stojící Diop, avšak po krátkém dohadování verdikt změnili. „Hlavní se mě zeptal, jestli mě míč trefil, a tak jsem po pravdě řekl, že trochu do ruky ano. Vždyť by to stejně bylo v televizi vidět a byl bych za blbce. Zlíňané mi poděkovali, ale to je mi k ničemu. Body jsou fuč," krčil rameny zklamaný stoper Antonín Rosa.

Jihlavský kouč Michal Bílek s jeho gestem příliš srozuměný nebyl. „Myslím, že od toho, aby rozhodli, zda byl gól regulérní, jsou sudí. Ani jiné věci za ně přece neřeší hráči. Tonda se ovšem zachoval fér," uvedl nakonec smířlivě. Jeho mužstvu se ovšem po domácí porážce znovu výrazně přitížilo. „Musíme do konce podzimu uhrát co nejvíc bodů, avšak jsme ve složité situaci," připustil Bílek.

Zlín zaplatí 200 tisíc, ale Harba pomohl ke třem bodům

Zlíňané si naopak třetím triumfem v řadě upevnili nečekanou druhou příčku v tabulce. Přičinil se o něj i z Jihlavy hostující Haris Harba, který nastoupil navzdory dvěstětisícovému penále. „Příliš jsem se neprosadil, ale tři body máme. Znovu jsme ukázali značnou kvalitu. To, že za můj start musel klub zaplatit, mě trochu před zápasem svazovalo, ale na hřišti jsem na to už nemyslel," usmíval se. „A před Tondou Rosou za to, jak se zachoval, klobouk dolů," vzdal hold protihráči.

Rovněž trenér Zlína Bohumil Páník našel pro Rosu jen slova chvály. „Přimlouval bych se, aby ho za jeho gesto ocenilo vedení ligy. Jihlavští kvůli tomu možná přišli o dva body, ale já bych jim přál, aby se jim aspoň třikrát vrátily a mezi elitou se udrželi. Bylo to náročné střetnutí, často jsme jen se štěstím odolávali výškové převaze domácích. Moc si cením, že jsme po inkasované brance dokázali duel otočit," říkal Páník, jenž navzdory pokračujícím výborným výkonům svého mužstva tradičně nepropadal euforii. „Máme před sebou na podzim ještě dva domácí zápasy s Duklou a se Slavií a nebude snadné v nich získat šest bodů," hleděl už dopředu.

Reklama

Související témata: