Hlavní obsah

Přišel, vyrovnal, nahrál na gól. Není to jen o Mešanovičovi, ale o týmu, ocenil Šilhavý charakter Slavie

Praha

Vletěl na hřiště a za pár minut mělo malé pražské derby úplně jiný obraz i skóre. „Pokaždé tam jdu s tím, že nechám v zápase všechno. Jedno, zda střídám, nebo jsem v základu,“ pravil Muris Mešanovič, po utkání na Julisce nejlépe střílející náhradník v lize. On to byl, kdo průběh zápasu otočil. Vyrovnávacím gólem, poté nahrávkou Škodovi na druhou branku, hrou a nasazením. „Zavelel k obratu,“ kvitoval jeho výkon i slavistický kouč Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Spokojení střelci Slavie Milan Škoda (vpravo) a Muris Mešanovič (uprostřed). Vlevo Antonín Barák.

Článek
Fotogalerie

Během poločasu se Mešanovič rozcvičoval, takže bouřku v kabině nezažil. „Nevím, jestli to byla bouřka, ale pravdou je, že jsem nebyl spokojený. Ale samotní hráči také," nemínil Šilhavý prozradit, jak moc hřímal.

„Poslal mě do druhé půle s tím, že máme se Škodou hru rozhýbat a hlavně zjednodušit," nedělal Mešanovič tajnosti s tím, jaký dostal od trenéra úkol. Splnil ho znamenitě. Za osm minut za přispěním Hanouskovy teče skóre srovnal, deset minut poté vyzval ke skórování Škodu, jenž šancí nepohrdl.

„Čekal jsem, že mi bude nahrávat patičkou. Už předtím se o to jednou pokusil, ale obránci míč zblokovali, podruhé balón prošel," pochvaloval si autor vítězného gólu Milan Škoda nejen Mešanovičovu asistenci, ale i spolupráci s ním.

Slavia na nás vletěla, říkal Rada

„S ním se hraje fakt bezvadně," kvitoval, že o obrat mohli usilovat ve dvou. Pochopitelně spokojený, že se jim podařil, i když i pod jeho branku se podepsala teč. Pro změnu Šimůnkova.

„Chtěli jsme přitom hrát stejně aktivně, jako v první půli, kdy jsme Slavii přehrávali. Jenže ona na nás vletěla, dala dva rychlé góly a pak už jsme se o obrat pokoušeli marně," povzdechl si brankář Dukly Filip Rada, který byl při obou tečovaných střelách hostujících hráčů bez šance.

„Bylo to o charakteru, který mé mužstvo po změně stran prokázalo," oceňoval proměnu svého týmu po změně stran slávistický kouč Šilhavý a nepopíral, že reprezentační přestávka, během níž mu chybělo deset hráčů, mužstvu ublížila.

Zmrhal si řekl o střídání

„Nechtěl bych se na to vymlouvat, ale do přestávky to tak skutečně vypadalo. Ostatně, Zmrhal toho měl dost a sám si řekl o střídání," přiznával.

Namísto Zmrhala vyběhl na trávník Julisky Mešanovič a Slavia jeho přičiněním zápas i skóre otočila.

„Muris k tomu má předpoklady. Jsme samozřejmě rádi, že přijde a postará se o obrat, takže je platným hráčem, ale je to hlavně o týmu a získaných bodech. A ty z Julisky jsou pro nás moc důležité. I proto, že soupeř hrál do přestávky moc dobře, kombinoval a přehrával nás, ale my po změně stran prokázali charakter," chválil Šilhavý nejen Mešanoviče, ale všechny své hráče po výhře nad Duklou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články