Hlavní obsah

Dukla už nevyhrála šest kol! Z posledních dvou zápasů musíme vymáčknout šest bodů, burcuje spoluhráče Rada

Malé pražské derby jen stvrdilo mizérii, kterou pražská Dukla zažívá. Nejenže neporazila Slavii ani v třináctém duelu, v němž se s ní v samostatné české lize potkala, ale její série bez výhry se už natáhla na šest utkání. Proto propad v tabulce, proto jen třináct bodů a momentálně dvanáctá příčka. „Nedaří se nám doma, nevede se nám ani venku, kde jsme už strašně dlouho nevyhráli. Třináct bodů je hrozně málo,“ přiznával gólman Filip Rada, že realita svírající tým z Julisky je tíživá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha se radují z gólu v zápase proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Přitom v posledních dvou domácích zápasech měla Dukla k bodovému zisku blízko. V předchozím kole mistrovskou Plzeň jasně přehrávala a celých devadesát minut měla proti soupeři hrajícímu hodinu jen v deseti navrch, jenže gól nedala a nakonec prohrála. V pátečním večeru v duelu se Slavií ovládla první poločas, dokonce šla zásluhou Čajičovy trefy do vedení, ale druhý poločas nezvládla a znovu vyšla naprázdno.

„Měli jsme těžké soupeře a zápasy jsme bohužel nezvládli," povzdechl si domácí brankář. „Přitom v prvním poločase proti Slavii bylo znát, že jsme čtrnáctidenní reprezentační přestávku využili skvěle. Odehráli jsme ho skutečně kvalitně a završili ho gólem," připomínal trenér Dukly Jaroslav Hynek, že do přestávky byl jeho tým lepším týmem, než Slavia.

Jenže hned po změně stran došlo k obratu. „Chtěli jsme přitom pokračovat stejně, jako v první půli, rozhodně jsme neměli v úmyslu se stáhnout k bráně a hájit vedení. Šlo o to přečkat prvních deset patnáct minut," tvrdil Rada, že defenzivu neměli domácí rozhodně ve scénáři.

Dvě teče v neprospěch Dukly

„Slavia ale na nás hned po prvním rozehrání vletěla, zatlačila nás a my se z toho už nedostali. Zvláště, když jsme dostali dva rychlé góly. Pro nás nešťastné, protože před Mešanovičovou brankou se míč odrazil od jednoho z našich hráčů, a střela Škody byla rovněž tečovaná. Mířil úplně jinam, ale i takové situace fotbal přináší."

Po dvou inkasovaných úderech se sice Dukla snažila zachránit alespoň remízu, ale všechno už byla jedna marnost.

„Standardní situace, po nichž jsme inkasovali, jsme mohli a měli řešit jinak. S větším klidem a lepší komunikací mezi stopery a dalšími bránícími hráči. Hostům jsme obrat usnadnili," povzdechl si trenér Hynek.

Hynek: Šance na vyrovnání byla

„Slávističtí útočníci se ale nesou na vítězné vlně, věří si a i proto dávají góly. Měli dvě šance, a přesto otočili vývoj střetnutí i jeho výsledek. Nám naopak větší zkušenosti a koncentrace schází. Kdyby v sedmdesáté minutě Juraška svou příležitost využil a vyrovnal, možná bychom výsledek otočili zase my."

Domácí náhradník však selhal, takže Dukla vyšla zase naprázdno. „Máme třináct bodů, což je málo. Každé z mužstev ve středu tabulky plánuje zisk dvacet či jednadvaceti bodů, aby zimní příprava probíhala v klidu, jenže na takový profit už nedosáhneme. Zbývají ovšem ještě dvě kola, v nichž budeme chtít maximálně bodovat," plánoval Hynek po prohře v malém pražském derby.

„Musíme z nich vymáčknout šest bodů, abychom přezimovali alespoň trochu v klidu," přidával se i brankář Rada, i když mu bylo jasné, jak moc to bude v zápasech ve Zlíně a doma se Slováckem těžké.

Reklama

Související témata: