Hlavní obsah

Slávistický unikát. Žolík Mešanovič je nejen nejlépe střílejícím náhradníkem v lize, ale i nejlepším snajprem sešívaných

Docela unikum... Slávistický kouč Jaroslav Šilhavý má bosenského legionáře za svého žolíka, ale Muris Mešanovič je přesto společně se Škodou nejlepším střelcem sešívaných. Z šesti gólů, jež má na kontě, jich dal pět poté, co přišel na hřiště jako náhradník. V malém pražském derby na Julisce proti Dukle to bylo stejné - přišel po přestávce, aby nejdřív vyrovnal, za deset minut nahrál Škodovi na druhý gól a nakonec slavil se spoluhráči výhru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Muris Mešanovič oslavuje gól.

Článek
Fotogalerie

Docela slastný pocit přijít na hřiště jako náhradník a průběh i výsledek zápasu otočit...

Nevím, zda to bylo mou zásluhou. Když mě trenér pošle na hřiště, snažím se prostě pokaždé odevzdat maximum. Proti Dukle se to povedlo.

Takže už žádné pocity, že jste nedoceněný a že by vám mělo patřit místo v základní sestavě?

Nic podobného, uražený se necítím. Trenér mě posílá na hřiště podle svého rozhodnutí a já dávám do hry všechno. Uvidíme, co bude dál.

Přitom se Škodou tvoříte skutečně údernou dvojici a obstaráváte většinu slávistických gólů. Jak se vám s ním hraje?

Vyhovujeme si. Milan je vysoký, důrazný, já kolem něho sbíhám a hledám balóny. Proti Dukle nám to vycházelo ještě víc než jindy, protože oba jsme dali gól.

Vy jste ho nejen vstřelil, ale Škodovi jste na něj i nahrál. A dokonce efektní patičkou...

Už předtím jsem to jednou zkusil, ale balón k němu neprošel. Podruhé jsem ho sice neviděl, ale měl jsem pocit, že by tam někde být mohl. Trefil míč krásně a rozhodl.

Vy jste se ale přece trefil také, takže máte stejně jako Škoda na kontě šest branek a jste nejlépe střílejícím náhradníkem v české lize. Znamená to, že vám role žolíka vyhovuje víc?

Po příchodu do Slavie jsem první půlrok hrával pravidelně, ale šance neproměňoval. Teď sice moc nehraju, zato příležitosti využívám.

Stává se už pomalu pravidlem, že Slavie dokáže ve druhém poločase otáčet vývoj zápasu i skóre. Čím to je? Fyzickou připraveností? Hráčským kádrem, jímž trenér disponuje?

Pravdou je, že ve druhé půli pravidelně soupeře zatlačíme a utkání dovedeme k bodovému zisku. Pokaždé se to sice nepovede, protože minule proti Bohemians jsme vítěznou branku nedali, ale proti Dukle nám to vyšlo. Důvodů bude víc... Kádr je ve Slavii skutečně kvalitní, protože každý z dvaceti hráčů by v jiném českém ligovém týmu nastupoval v základní sestavě, fyzická připravenost se zřejmě také projevuje. Vzhledem ke kvalifikačním předkolům Evropské ligy jsme začali trénovat už 3. června a teď je to asi znát.

Reklama

Související témata: