Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Teplice 0:1Při hodinové přesilovce Klokanů vládl Grigar, a tak slavily Teplice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Hora 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Přestože měli fotbalisté Bohemians 1905 při sobotní bitvě 14. kola nejvyšší soutěže s Teplicemi hodinovou přesilovku, museli se před soupeřem nakonec sklonit. Nedokázali totiž najít odpověď na gólovou teč Hory už z osmé minuty, a tak doma Severočechům poprvé od května 2008 podlehli.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tepličtí hráči se v Ďolíčku radují z gólu.

Článek

Krátce po startu utkání nechali domácí borci rozehrát soupeře v poklidu u postranní čáry standardní situaci, Fillo zatáhl míč do pokutového území a zpětnou přihrávkou našel nekrytého Kučeru, jehož ránu ramenem tečoval do sítě Hora - 0:1.

Následně měli domácí převahu. Drželi míč, snažili se kombinovat, jenže prolomit zformovanou defenzivu Severočechů se jim nedařilo. Ve finální fázi totiž borci Bohemians postrádali přesnost, odvahu i nápaditost. Většinu ofenzivních akcí řešili navíc příliš složitě. A tak se k ohrožení Grigara prakticky nedostali. Po půlhodině naopak po centru Kroba z levé strany Hora hlavou promarnil šanci navýšit vedení Teplic.

Následně se změnil početní stav, protože po přihrávce Bergra srazil unikajícího Holendu Lüftner a viděl červenou kartu. Pražané pak do půlky dominovali, jenže Krchův i Maškův pokus stačili hosté zablokovat.

Grigar vyrovnání nepřipustil

Hned po obrátce vyrobili domácí chybu v rozehrávce a Vaněček běžel od půlící čáry sám na Budinského, ale ve vyložené šanci vysoko přestřelil. Další minuty patřily hráčům Bohemians, jenže Haškovu střelu po akci Bergra dokázal u tyče zastavit Grigar, Havel z deseti metrů těsně přestřelil a Krch hlavičkoval přímo do náruče brankáře Teplic, který se vyznamenal i při zakončení Holendy v 70. minutě.

Ve zbytku zápasu se hrálo prakticky jen na polovině Teplic, jenže v blízkosti brankáře Grigara postrádali domácí přesnost v zakončení či přípravě střeleckých pozic. A protože teplický gólman žádný z pokusů domácích borců za svá záda nepustil, slavily Teplice vítězství.

14. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 0:1 (0:1)
Branka: 8. Hora. Rozhodčí: Julínek - Paták, Pospíšil. ŽK: Šmíd, Mašek - Vondrášek, Hora, Soungole. ČK: 31. Lüftner (Teplice). Diváci: 4056.
Bohemians 1905: Budinský - Dostál (70. Gajič), Krch, Šmíd, Havel - Švec, Hašek (75. Hubínek) - Berger (54. Mikuš), Mašek, Luts - Holenda. Trenér: Koubek.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob - Fillo (77. Potočný), Kučera, Soungole, Urma (36. Ciskaridze) - Vaněček (89. Vachoušek), Hora. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: