Hlavní obsah

Klokani si předčasného Ježíška nedopřáli. Prohra je hřích, naříkal Koubek po ofenzivní bídě

Radek MalinaSport.czPrávo

Skvostná série trvající osm let je minulostí! Posíleni sérií tří zápasů bez prohry vstupovali fotbalisté Bohemians 1905 do sobotní bitvy s Teplicemi (0:1). Proti Severočechům měli v domácím prostředí hodinu trvající početní převahu, jenže žádnou z vyložených příležitostí druhého poločasu nedokázali využít. A tak poprvé od května 2008 na domácí půdě Severočechům podlehli.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vpředu Jakub Hora z Teplic, vzadu Daniel Krch z Bohemians.

Článek

„Jde o naprosto zbytečnou ztrátu. Chtěli jsme si dopřát předčasného Ježíška a přeskočit hranici dvaceti bodů. Ve zbývajících dvou podzimních kolech máme hodně svízelný los a náš současný zisk rozhodně nedává žádnou jistotu. Kdybychom měli o tři body více, vytvořili bychom si příjemný odstup. Představovali jsme si zápas jinak," brblal Miroslav Koubek, trenér Bohemians 1905, jehož tým v dosavadních čtrnácti duelech nashromáždil osmnáct bodů.

„Měli jsme špatný vstup do zápasu. Teplice byly aktivnější, hráči soupeře byli všude o krok dříve a vytvořili si tlak. Z toho vlastně vzešla i gólová akce, kdy se míč šťastnou tečí dostal do naší branky," lamentoval Koubek nad situací z 8. minuty, kdy střelu Kučery usměrnil Hora břichem do protipohybu brankáře Budinského, a Tepličtí juchali nad vstřeleným gólem.

„Nešlo o žádnou smůlu. Věděli jsme, že soupeř bude určitě aktivní. Deset minut jsme byli všude pozdě, začátek jsme prostě nechytli. Jenže pak jsme měli dostatek času, abychom srovnali. Navíc se vše vyvíjelo dobře," připomínal Koubek, že jeho tým měl hodinu početní převahu.

Situací na gól jsme měli dostatek, míní Koubek

Ve 31. minutě totiž Lüftner srazil unikajícího Holendu a po červené kartě putoval do sprch. Situace přímo ideální pro domácí borce, kteří před tradičně výborným publikem drtili protivníka v ofenzivních kleštích.

„Věřil jsem, že zápas otočíme. Jenže s dobře organizovaným blokem jsme si nedokázali poradit. A když jsme jej přeci jen překonali, selhali jsme v koncovce. Situací ke vstřelení gólu jsme přitom měli nakonec dostatek," kroutil hlavou Koubek, když si promítal nejvyloženější šance Krcha, Havla, Holendy či Lutse.

„Přes třicet minut jsme měli na ploše dva vyloženě hrotové hráče. Jenže jsme postrádali kvalitu v důrazu, v centrovaných míčích. Některé situace byly zabržděné, zaseknuté, střelba z druhé vlny nepřesná. Náš tlak byl obrovský, ale projevila se nezkušenost s podobným vývojem," posteskl si Koubek. „Vyloučení nám nahrálo. Je hřích, že jsme neuhráli ani bod," bědoval trenér Bohemians 1905 vědom si faktu, že následně čeká Klokany bitva na půdě nováčka z Karviné a pak podzimní finiš s lídrem z Plzně.

Reklama

Související témata: