Hlavní obsah

Trophy Tour jako inspirace. Po leštění poháru začne Sparta mírnit obří ztrátu

Již na deset bodů vzrostla po sobotě jejich ztráta na první příčku. Pokud však fotbalisté Sparty v nedělní dohrávce 14. ligového kola porazí Karvinou, přiblíží se vedoucí Plzni aspoň na sedm bodů. Jako inspirace jim bude sloužit trofej pro vítěze Evropské ligy, jež bude na Letné před zápasem vystavena. Utkání se hraje od 15:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán David Lafata má se Spartou co dohánět.

Článek

Trophy Tour Evropské ligy zavítala do Prahy. Pohár bude připraven od 13:00 u vchodu 1 Generali Areny. Fanoušci se s trofejí mohou vyfotit, připraveny pro ně jsou také autogramiády a setkání s fotbalovými osobnostmi, soutěže o vstupenky a další ceny.

Zatímco v Evropské lize si Sparta již ve čtvrtečním duelu se Southamptonem může zajistit postup do jarní vyřazovací části, v domácí soutěži musí v závěru podzimu mírnit obří ztráty. Aby ne, když vyhrála jen dvě z posledních osmi kol...

„V aktuálním stavu a situaci musíme ze zbývajících zápasů vytřískat maximum. Nesmíme se vzdávat a musíme pracovat pořád na sto procent," přeje si trenér David Holoubek, jehož tým si musí poradit s absencí potrestaného špílmachra Bořka Dočkala.

Exsparťan Weber soupeřem

Nováček z Karviné se drží v půlce tabulky a na jeho lavičce sedí Jozef Weber, který jako hráč získal se Spartou dva mistrovské tituly.

„Po postupu bývá euforie a kritický je pro nováčka většinou až druhý rok. Mají dobré výsledky, ale se vším respektem ke Karviné, my musíme doma chtít vyhrát. Jožku Webra jsem zažil v Jablonci ještě jako spoluhráče i jako trenéra, dělal tam asistenta. V kontaktu jsme, občas si napíšeme nebo zavoláme. V Karviné udělal velký kus práce. Nečeká nás nic jednoduchého," říká kapitán David Lafata.

Letenský kanonýr dal v posledních čtyřech kolech pět branek, přesto má i on co dohánět. Brněnský Michal Škoda mu v sobotu odskočil v čele tabulky střelců o dvě branky...

Jak dopadne nedělní dohrávka 14. kola první ligy mezi Spartou a Karvinou?
Vyhraje Sparta
72,6 %
Utkání skončí remízou
11,4 %
Zvítězí Karviná
16 %
Celkem hlasovalo 2639 čtenářů.

Reklama

Související témata: