Hlavní obsah

Zlín porušil tabu, poslal dvě stě tisíc Jihlavě a vyplatilo se

Jihlava

Jeho slibně rozjetá fotbalová kariéra v posledním roce silně uvadala, avšak po srpnovém odchodu z Jihlavy na hostování do Zlína zase výrazně ožil. Osmadvacetiletý bosenský útočník Haris Harba se stal pro Zlíňany tak nepostradatelným, že klub porušil letité zvyklosti a před vzájemným ligovým utkáním poslal na Vysočinu dvousettisícové penále, jen aby mohl svého nejlepšího střelce nasadit.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský Haris Harba.

Článek

Vyplatilo se, Zlín s Harbou v sestavě zvítězil 3:1 a dál drží v tabulce překvapivou druhou příčku. „Nepřipouštěl jsem si, že by Haris neměl nastoupit. Jsem rád, že naši šéfové byli stejného názoru a pokutu, která byla součástí smlouvy o jeho hostování, byli ochotni zaplatit," cení si zlínský kouč Bohumil Páník, jenž vysoko hodnotil Harbův přínos pro tým, přestože se tentokrát v koncovce neprosadil.

„Ale sváděl s urostlými jihlavskými zadáky urputné souboje, které jim ubíraly hodně sil. Vytvářel tím prostor dalším našim hráčům, kteří toho stoprocentně využili," pochválil ho trenér.

V zakončení jen jednou

Harba prozradil, že se teprve dva dny před utkáním definitivně dozvěděl, že bude moct nastoupit. Připustil, že se mu honilo hlavou, za jak mimořádných okolností se tentokrát do základní jedenáctky dostal.

„Hodně jsem si považoval, že mě klub vyplatil, abych mohl hrát. Na hřišti jsem se ale už od podobných myšlenek oprostil, svazovaly by mi nohy. Moc jsem chtěl vstřelit svému bývalému mužstvu gól, avšak k pořádnému zakončení jsem se dostal pouze jednou. I tak mám obrovskou radost, že jsme v Jihlavě opět ukázali vysokou kvalitu a odvezli si tři body," líčil.

Nelétáme v oblacích

Zlíňané se tak definitivně přihlásili mezi uchazeče o účast v evropských pohárech. „Ještě nás ale čekají na podzim dvě těžká střetnutí s Duklou a se Slavií," nepropadal Harba euforii. „Budeme se samozřejmě snažit zvládnout je co nejlíp," předsevzal si.

Poté se na sklonku roku stane volným hráčem, avšak zlínští funkcionáři svým gestem jasně naznačili, jak moc touží, aby zůstal i pro odvetnou část nejvyšší soutěže. „Nelétáme v oblacích. V zimě dobře potrénujeme a uvidíme, co přinese jaro," naznačil Harba svým dalším výrokem, že s jejich přáním souzní.

Moc jiných možností ani nemá. Podle přestupových regulí sice může být profesionální fotbalista registrovaný v jedné sezóně ve třech klubech, avšak nastoupit smí pouze za dva. A Harba už hrál za Jihlavu a za Zlín.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 7. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 5. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 8. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice