Hlavní obsah

Příbram - Jihlava 0:0Fotbalová bída. Remízou ztratily oba poslední týmy

Příbram
Aktualizováno

Bezbranková remíza u říčky Litavky je ztrátou pro oba sestupem nejohroženější týmy fotbalové ligy. Souboj dvou bývalých trenérů reprezentace - příbramského Rady a jihlavského Bílka - nabídl v 15. kole fotbal odpovídající postavení obou týmů v tabulce, tedy posledního s předposledním. Bídu s nouzí, spoustu zkažených přihrávek a prakticky žádné gólové šance. Situace obou se tak po polovině ligy remízou 0:0 ještě zhoršila.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Pavel Dvořák z Jihlavy a Matěj Chaluš z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Hustá mlha jako by chtěla zakrýt souboj dvou nejhorších týmů ligy. Přesto bylo vidět, že hosté byli zpočátku aktivnější a po osmi minutách dokonce dali gól, jenže mu předcházel Zoubeleho ofsajd, takže neplatil. Totéž potkalo o pět minut domácí. Po rychlé akci Pilík místo střely volil přihrávku na Rezka, který byl ale v ofsajdu. Zatímco Jihlava vsadila na kombinaci, Příbram zvolila brejky, oběma týmům ale chyběla přesná finální přihrávka. Úporná snaha končila spoustou nepřesných přihrávek a nevynucených ztrát.

Zatímco Dvořák selhal v koncovce a „vysvobodil" ho zdvižený praporek asistenta, Rezek se po akci Majtana a přesném centru nemohl na nic vymluvit. Jeho hlavička skončila víc než metr vedle Hanušovy branky. To už se role na hřišti obrátily. Příbram převzala taktovku a hosté z obranného valu podnikali výpady. Po Rosově hlavičce, ojedinělém přesném zakončení na obou stranách, ukázal postřeh na brankové čáře domácí gólman Hruška. Po centru Rezka měl gól na kopačce domácí Chaluš, jihlavská obrana ale míč zblokovala.

Bezmoc a zoufalství...

Druhý poločas začal až neskutečnou sérií nepřesných přihrávek na obou stranách. Náznak nebezpečnější akce nabídli domácí, ale u Brandrnerovy střílené přihrávky byl Hanuš dřív, než dva nabíhající hráči soupeře. Blíž ke gólu byli o chvíli později hosté, Štěpánkova skákavá střela ale minula levou tyč Hruškovy branky. Domácí trpěli tím, že nemají hrotového útočníka. Majtan byl nebohý a střídající Kacafírek se po pěti minutách zranil. Mahmutovič nebyl ani na lavičce. Na hrot se vysunul Brandner.

Právě jeho hledal přihrávkou do dobré pozice Pilík, ale Hanuš byl opět rychlejší. Vpředu se postupně střídali i Pilík a Borek, ale bez efektu v podobě zakončení, natož pak gólu. Rezkův pokus mezi tyče z uctivé vzdálenosti gólmana hostí neohrozil, s Treglerovou ránou si také poradil. Jihlavský zmar na druhé straně pak předvedl Dvořák, který z hranice šestnáctky zkoušel překopnout tribunu za brankou. U Litavky si dál podávaly ruku fotbalové „sestry" bída s nouzí. A to vydrželo oběma až do závěrečného hvizdu.

Fotbalová liga - 15. kolo:
1. FK Příbram - Vysočina Jihlava 0:0
Rozhodčí: Jílek - Moláček, Kříž. ŽK: Trapp, Majtán - Štěpánek, Šulek, Rabušic. Diváci: 1736.
Příbram: Hruška - Tregler, Chaluš, Trapp, Divíšek - Krameš, Květ - Brandner, Pilík, Rezek - Majtán (55. Kacafírek, 62. Borek). Trenér: Rada.
Jihlava: Hanuš - Tlustý (46. Vaculík), Krejčí, Rosa, Šulek - Štěpánek, Urblík - Zoubele (80. Ikaunieks), Dvořák, Hronek (90. Záviška) - Rabušic. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články