Hlavní obsah

Naše mužstvo má stále značné rezervy, připouští po nečekané prohře s Duklou zlínský kouč Páník

Čestmír FolkSport.czPrávo

Fotbalisté Zlína nenavázali na tři předchozí vítězství a nevyužili možnost posunout se minimálně do neděle do čela prvoligové tabulky. V zápase s Duklou si po nečekané prohře 0:1 připsali premiérový domácí nezdar v sezóně. „Mohli jsme se ještě pevněji usadit v popředí tabulky, ale ukázalo se, že naše mužstvo má stále značné rezervy,“ připouští zlínský kouč Bohumil Páník.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek
Fotogalerie

Pro Ševce nezačalo utkání šťastně. Už v úvodu se zranil útočník Diop a než stačil za něj naskočit na hřiště střídající Holík, Pražané získali po rohu díky Olayinkově přesné hlavičce vedení. „Pak už bylo složité střetnutí otočit. Zvlášť když nám nevycházelo v útoku skoro nic. Centry do vápna postrádaly vyšší kvalitu i větší razanci. Dukla byla na utkání asi připravena lépe než my a vyhrála zaslouženě," uznává Páník, podle něhož se při vyšetření v nemocnici nepotvrdilo, že by měl Diop zlomený kotník. „Přesto je ale zřejmě takřka vyloučeno, že by v pátek nastoupil k podzimní derniéře proti Slavii," domnívá se.

Střídající forvard Zlína Lukáš Holík lituje, že nedokázal po půlhodině potrestat chybu v soupeřově rozehrávce vyrovnávacím gólem. Mířil ve stoprocentní šanci těsně vedle. „Asi jsem měl zkusit ještě trochu postoupit blíž k brance Dukly," přemítá. Z jeho hlasu je cítit velké zklamání. „Chtěli jsme Pražany samozřejmě porazit. Jsme třetí, což před sezónou nikdo nečekal. Přesto nás tento nepovedený zápas bude mrzet," má jasno. „Teď uděláme všechno pro to, abychom v posledním podzimním duelu zdolali Slavii a vrátili se na druhou příčku," předsevzal si Holík okamžitě.

Pražané konečně zabrali

Fotbalisté Dukly se naopak radují z plného bodového zisku po třech porážkách v řadě. „Moc si výhry ceníme, vždyť Zlíňanům se teď mimořádně dařilo. My jsme se ovšem dokázali s jejich nepříjemným stylem hry vyrovnat. Povedlo se nám důsledně narušovat rozehrávku domácích a poradili jsme si i s jejich nebezpečnými protiútoky. Konečně jsme byli odměněni," libuje si gólman Filip Rada, který ve druhé půli napodobil jihlavského Rosu a přiznal teč, díky níž Moravané zahrávali rohový kop. Sudí Julínek přitom předtím nařídil odkop od hostující branky. „To, že balón letěl za brankovou čáru ode mě, slyšeli skoro všichni. Divím se, že rozhodčí nikoli. Považoval jsem za přirozené mu to sdělit," líčí Rada.

Trenér Dukly Jaroslav Hynek ho v tom podpořil. „S Filipovým gestem sympatizuju. Myslím ale, že by se sudí měli dívat trochu líp. Vždyť v řadě ligových střetnutí jde o hrozně moc," tvrdí.

Hynek míní, že jeho mužstvo, přestože zvítězilo, nepodalo optimální výkon. „Umíme zahrát i líp. Vadí mi, že jsme po vedoucí brance polevili v aktivitě. Až po přestávce jsme se zase mnohem víc tlačili na míč. Vybojovali jsme pro Duklu strašně důležitou výhru," lebedí si spokojený Hynek, jehož těší, že se svým týmem triumfoval právě ve Zlíně, kde má spoustu příbuzných a známých. „Pochází totiž odtud moje máma," poukazuje.

Hynek porazil zkušenějšího trenérského kolegu Páníka, od něhož se v minulosti leccos přiučil. „Spolupracovali jsme před lety v Baníku. A já jsem od něho převzal spoustu užitečných rad. Potěšilo mě, že mi po utkání řekl, že když už měl prohrát, tak je rád, že zrovna se mnou," prozrazuje Hynek obsah pozápasového rozhovoru.

Reklama

Související témata: