Hlavní obsah

Panákova kulišárna nakopla Karvinou a naštvala Koubka

Karviná

Přesně dvě minuty a sedm vteřin stačilo od poločasového střídání karvinskému Filipu Panákovi k tomu, aby otevřel skóre proti Bohemians Praha 1905. Premiérový prvoligový gól 21letého záložníka Karviné navíc zcela změnil průběh utkání, ve kterém byli prvních pětačtyřicet minut lepší hosté. Gól ale vstřelit nedokázali a v Karviné prohráli 0:3.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jan Holenda z Bohemians a Jan Hošek z Karviné.

Článek

„Byl to šťastný gól, ale hodně nám pomohl," radoval se z první trefy v nejvyšší soutěži Panák. O štěstí mohl hovořit ale jen v závěru gólové akce. Na jejím začátku byl důraz, který Karvinským v prvním poločase scházel. Panák ho ukázal po svém nástupu na hřiště dost, čehož využil k zisku míče při váhavé rozehrávce hostujícího stopera Michala Švece. „Chtěl jsem si balón zpracovat a rozehrát do strany, ale byl tam útočník, kterého jsem neviděl. Po mém doteku mi balón vypíchl a pak už to šlo rychle. Byl jsem přesvědčený, že za sebou nikoho nemám, měl jsem to odkopnout z první a byl by klid," zlobil se na sebe Švec.

Panák s míčem uháněl ze strany k brance, a ačkoliv naznačoval, že bude přihrávat, nic takového neplánoval. Naopak velmi drze šoupl míč levačkou mezi brankáře a tyčku. „Byl jsem už na lajně a tam už toho moc vymýšlet nešlo. A věděl jsem, že gólman bude čekat centr, tak jsem to zkusil. Otřelo se mu to o nohu, prakticky si to srazil do branky sám," líčil klíčový moment utkání Panák. „Podobně to dělám i na tréninku a Lašty (brankář Jan Laštůvka - pozn. aut.) mě za to občas pochválí, ale mnohem častěji seřve, když mu to tam tak strkám. Nemá to rád," dodal karvinský záložník.

Klokani museli otevřít hru

Po inkasovaném gólu hostům nezbývalo, než hru otevřít. Dočkali se ale jen další dvou gólů ve vlastní síti. „Hrozná chyba byla rozhodující a Karvinou to posadilo na koně. Sice jsme možná byli kombinačně lepší, ale fotbal je o gólech. A ty my v posledních zápasech dáváme jenom ze standardek. Nejsme důrazní v zakončení. Soupeř naopak ve druhé půlce byl," litoval trenér Bohemians 1905 Miroslav Koubek. Chybujícímu Švecovi i brankáři Budinskému první gól vyčetl. „Naštvalo mě to. Byl to úplně nesmyslný gól," řekl Koubek.

Karviná výhrou prolomila prokletí nového ostětlení, pod kterým ještě nevyhrála. „Jsem rád, že je to pryč," svěřoval se domácí kouč Jozef Weber. „Dnešní vítězství mi udělalo úplně největší radost. Nezvládli jsme několik domácích utkání po sobě a malinko jsme prožívali herní krizi. Naštěstí jsme na tři domácí nezdary nenavázali," dodal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články