Hlavní obsah

Rozhodl upachtěný gól, uznává teplický Kučera po výhře nad Jabloncem

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Teplic a Jablonce šli do vzájemného souboje povzbuzeni vítězstvími z předešlého kola a chtěli na ně navázat. Před tristní dvoutisícovou návštěvou se to nakonec povedlo domácímu týmu, který vyhrál 1:0. Klíčovou postavou zápasu byl teplický záložník Tomáš Kučera, po jehož střele a teči jabloneckého stopera Kubisty padl rozhodující gól utkání. „Upracovaný výsledek, ale máme tři body,“ oddechl si Kučera.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tepličtí hráči se v Ďolíčku radují z gólu.

Článek

Jak jste po příchodu na hostování z Plzně prožíval čekání na svoji premiérovou branku v teplickém dresu?

Předtím jsem se střelecky ještě neprosadil a chtěl jsem mužstvu nějak přispět. Nejsem hráčem, který by dával moře gólů. Proto každý úspěšný zásah v novém působišti potěší, i když to byl dost upachtěný gól.

Zápas ale moc pohledného fotbalu nenabídl.

Je to upracovaný výsledek. Utkání v domácím prostředí nám herně moc nevycházejí. Ale urvali jsme tři body, což je důležité. Těžko říci, v čem jsme byli lepší než Jablonec. Dali jsme gól, oni ne. A stejně jako na Bohemce jsme vzadu udrželi čisté konto. Toho si ceníme. Zápasu s Jabloncem by asi slušela remíza, proto výhru bereme všemi deseti.

Závěr podzimu se Teplicím docela povedl. Takže převládá spokojenost?

Dřív to bylo výsledkově nahoru-dolů. Pak se výkonnost trochu ustálila a začali jsme ve větším počtu sbírat body. Škoda jen, že jsme nezvládli domácí zápas s Hradcem Králové. Mohli jsme mít ještě příznivější bilanci. Chtěli jsme být po první polovině soutěže v horní polovině tabulky. Šesté místo tomu odpovídá a můžeme říci, že jsme spokojení hlavně s dvaadvaceti body.

Zvedli jste si výhrou nad Jabloncem sebevědomí pro příští zápas na Letné proti Spartě?

Dostali jsme se na relativně klidné umístění v tabulce a nemusíme se stresovat. Zápas na Spartě bývá pro většinu jejích soupeřů svátkem, a platí to i pro nás. Je to ideální příležitost, abychom zabojovali o co nejlepší výsledek. Věřím, že nejsme bez šancí. Každý bod se počítá už s výhledem na jaro.

Přikládáte tedy poslednímu utkání před zimní přestávkou velkou důležitost?

Pochopitelně. Nebylo by dobré i směrem k další přípravě loučit se špatným výkonem a výpraskem. Na to ale nemyslíme.

Reklama

Související témata: