Hlavní obsah

Bídný podzim, shodli se trenéři Rada a Bílek

Oba vedli reprezentaci, Michal Bílek dokonce i ve čtvrtfinále mistrovství Evropy 2012. Petr Rada před dvěma roky zachránil Jihlavu v lize, teď má stejný úkol jeho protějšek, který je s Vysočinou předposlední. Rada je na tom ještě hůř, Příbram je až na samém dně... Pro oba je tedy sobotní bezbranková remíza po vzájemném souboji u říčky Litavky ztrátou, stejně jako je bídný podzim jejich týmů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenéři Jihlavy Michal Bílek (vlevo) a Příbrami Petr Rada (uprostřed).

Článek
Fotogalerie

„Poprvé jsme sice udrželi čisté konto, ale bod je málo. Hraje se na góly, nedali jsme ani jeden. Dáváme jich málo, takže jsme tam, kde jsme," konstatoval smutně Michal Bílek, který byl v Příbrami jako host. „Pár šancí jsme měli, ale málo jsme stříleli ze střední vzdálenosti. Když jsme porazili Mladou Boleslav a zahráli dobře i proti Zlínu, byť jsme prohráli, věřili jsme, že si můžeme odvézt tři body z Příbrami. To se nepovedlo, dva jsme ztratili," dodal.

O tom, jaká bude zima pro Vysočinu, nechtěl ještě hovořit. „Máme před sebou zápas s Libercem, který potřebujeme zvládnout, ale to říkáme často. Když se nám to bodově povede, bude pro nás situace příjemnější, i když stále hodně těžká. V každém případě budeme s podzimem nespokojení," konstatoval Bílek. V Jihlavě nastoupil po 6. kole po Michalu Hippovi. Vysočina měla dva body, Bílek jich přidal osm.

Příbram hledá kanonýra

Petr Rada přišel do Příbrami po 4. kole, kdy byli Středočeši bez bodu, a lavičku musel opustit Martin Pulpit. Rada navýšil zisk rovněž o osm bodů. Ani on nebyl se sobotní remízou spokojený. „Po výhře nad Duklou a bodu z Brna jsme věřili, že zvládneme i utkání s Jihlavou. Jenže na hřišti byl obraz úplně jiný. Nedokázali jsme dotáhnout slibné akce. To platilo v obou poločasech. Do druhého šel na trávník Kacafírek místo Majtana, jenže po pěti minutách se zranil. Na lavičce už jsme neměli žádného útočníka, protože zraněný je i Mahmutovič. Zaskakoval tam Pilík, který jediný snesl přísné měřítko. Teď nám nezbývá, než do příštího zápasu v Mladé Boleslavi najít útočníka. V juniorce a dorostu ale nadějní kluci jsou," pravil Rada.

Také Rada je s podzimem nespokojený. „Osm bodů po půlce ligy je hrozně málo. Spoustu jsme jich poztráceli zbytečně. Chybí nám lepší zakončení, víc odvahy jít dopředu, ztrácíme zbytečně spoustu míčů, kazíme přihrávky. Je toho hodně. Čeká nás v zimě hodně práce, ale nic nevzdáváme. Samozřejmě by nám pomohlo, kdybychom přivezli nějaký bod z Mladé Boleslavi, i když to bude velice těžké," hodnotil situaci posledního týmu tabulky jeho kouč.

Reklama