Hlavní obsah

Tak strašný podzim jsem ještě nezažil, přiznal Hruška

Karel FeltSport.czPrávo

Minulou středu oslavil gólman Aleš Hruška jednatřicáté narozeniny. Proti Jihlavě odchytal svůj 209. ligový zápas, 176 za Příbram. Prakticky každý rok hrál se Středočechy o záchranu, ale tak špatný podzim ještě nezažil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Příbrami Aleš Hruška.

Článek

S Jihlavou jste pouze remizovali. Co ten bod řeší?

Vůbec nic. Bod je málo, i když se také počítá. Nemá ale cenu se v tom pitvat. Jednoznačně jsme potřebovali tři, ty bohužel nemáme, takže zůstáváme poslední.

Zápas byl téměř bez šancí...

Padly dva góly z ofsajdu, my jsme měli nějaké standardky. Ale gól nedal ani jeden tým. Jihlava měla jednu tutovku.

Myslíte tu Dvořákovu v první půli?

Přesně tak. Míč propadl po souboji na přední tyči. Byl přede mnou sám. Neměl jsem šanci cokoliv udělat, snad jen kdyby mě trefil. Naštěstí dal balón vedle brány.

Ukázal duel posledního s předposledním, proč jsou oba týmy tam, kde jsou?

To nechci hodnotit... Neumím říct, jestli to byl zápas dvou týmů z konce tabulky. Myslím si, že takové zápasy v lize jsou a sehraje ho třeba pátý se šestým.

V předminulém kole jste doma porazili Duklu, v minulém si přivezli bod z Brna. Dávali jste góly. Co chybělo z vaší strany proti Jihlavě?

Góly...

Čím si vysvětlujete špatný příbramský podzim?

To kdybych věděl, tak sám udělám něco proto, aby byl lepší. Probíráme horem dolem, co změnit, jak to udělat. Bohužel jsme po půlce soutěže poslední. Ještě nás čeká zápas v Mladé Boleslavi. Bude to těžké, ale musíme se tam pokusit něco uhrát, abychom do jarní části šli v trochu lepší pozici.

To si ale říkáte po každém zápase...

Říkáme si to už od jara, vlastně od zápasu s Jihlavou, který jsme na jaře zvládli. Záchranu jsme honili na poslední chvíli. Začal nový ročník a je to stejné. Patláme se v tom srabu už dlouho.

Co se tedy musí v zimě změnit?

Těžko říct. Máme hodně mladé mužstvo. Klukům říkáme, ať nepodléhají stresu, jenže oni mají v hlavách to, co mi, že musíme vyhrávat. Hůř se s tím ale vyrovnávají. Všichni chtějí, ale když to nejde, ztěžknou vám nohy. Všechno je o hlavě, nejen ve fotbale. Když máte hlavu dobře nastavenou, situaci zvládnete. My ji v naší situaci dobře nastavenou nemáme.

Pamatujete za dobu, co jste v Příbrami, tak špatný podzim?

Nepamatuji. Bohužel je to hrozná realita.

Reklama

Související témata: