Hlavní obsah

Hradec - Sparta 1:2Sparta trnula, ale popáté v řadě Hradec skolila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Juliš 0 : 1
56. Pulkrab 0 : 2
59. Malinský 1 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Nervózně a nejistě se fotbalová Sparta prodrala ke třem bodům na hřišti Hradce Králové. Pražané v nedělním odpolední při patnáctém pokračování nejvyšší soutěže na východě Čech rychle vedli a dokonce i přes pasivní projev šli do dvoubrankového vedení, jenže pohodlný náskok rychle ztratili. Nakonec však Pražané výhru uhájili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Holzer ze Sparty Praha a Ladislav Martan z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Hned v úvodu měl po parádní kombinaci vyloženou šanci Lafata, ale ve skluzu trefil jen tyč prázdné branky. Když však vzápětí připravil skvělou střeleckou pozici pro Juliše, hostující útočník dokázal míč dopravit do sítě, byť jeho první pokus brankář Ottmar vyrazil a ujala se až dorážka.

Vedení Spartu ukolébalo. Až příliš lehkovážně pouštěla Hradec po své levé straně do nebezpečných výpadů, po nichž domácí borci mohli myslet na vyrovnání. Jenže Martana Koubek vychytal, Malinského pokus stačil zablokovat skluzem Kadlec a těsně před poločasem pak po centru Poloma vyloženou příležitost promarnil Vlkanova.

Po obrátce pokračoval Hradec ve snaze o vyrovnání. A gólu byl tuze blízko. Přímý kop Schwarze zneškodnil Koubek jen za cenu rohového kopu, po němž zakončoval Polom, jenže prázdnou branku vůbec netrefil. A z protiútoku ukázala Sparta, jak dokáže být efektivní. Mazuch našel pasem vlastní poloviny na pravé straně rozběhnutého Karavajeva, jehož přízemní centr snadno zakončil Pulkrab - 0:2.

Vyhlídky Pražanů na klidný zápas však vzali rychle za své, protože po centrovaném míči a skrumáži před Koubkem napálil míč do sítě Malinský, tudíž Východočeši dál mohli snít o skalpu favorita.

Sparta příliš kazila, působila lehkovážně, zato domácí se zarputilostí a nasazením dostávali do slibných pozic, jenže v největší šanci pálil Vlkanova vysoko nad branku. Když definitivní rozuzlení odmítli Dudl pálící do tyče i Karavajev mířící z hranice velkého vápna nad branku, musela Sparta trnout až do konce. Nakonec ale pátou výhru v řadě ze vzájemných zápasů uhájila.

FC Hradec Králové - Sparta Praha 1:2 (0:1)
Branky: 59. Malinský - 13. Juliš, 56. Pulkrab. Rozhodčí: Houdek - Myška, Boček. ŽK: Žondra, Schwarz - Kadlec, Juliš, Koubek. Diváci: 4500.
Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Chleboun, Polom, Plašil (85. M. Černý) - Janoušek, Schwarz - Martan, Vlkanova (73. Pázler), Malinský - P. Černý (73. Žondra). Trenéři: Frimmel a Pilný.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa - Juliš, Holek, Mareček, Holzer (27. Dudl, 90. Mustedanagič) - Lafata, Pulkrab. Trenéři: Svoboda a Holoubek.

Reklama

Související témata: