Hlavní obsah

Sparťan Koubek přišel při návratu do rodného města o neprůstřelnost. Mrzely ho reakce lidí

O skvostnou sérii bez inkasovaného gólu Tomáš Koubek přišel, přesto opouštěl stadión Hradce Králové spokojený. Se Spartou totiž v nedělním patnáctém dějství nejvyšší fotbalové soutěže v rodném městě vyválčil těsnou výhru, a tak jej ani tolik neštvalo, že v jubilejním stém ligovém duelu neudržel šestou nulu v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský brankář Tomáš Koubek po výhře v Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

„Snažil jsem se z hlavy vymazat, že se vracím do místa, kde jsem se učil fotbal. Ale nebylo jednoduché sem teď přijet jako soupeř," přiznával po utkání čtyřiadvacetiletý borec, který v létě 2015 Hradec Králové opustil a přestoupil do Sparty, z níž obratem zamířil na roční hostování do Liberce.

„Ke všemu jsou lidé takoví, jací jsou... Některé věci člověka mrzí. Zažil jsem to už při nedávném utkání v Liberci," připomínal Koubek, že před třemi týdny vychytal Pražanům bod pod Ještědem, kde zářil v minulé sezóně.

„Chápu lidi i hráče, že jsou podráždění. My bychom reagovali úplně stejně, ale když musím poslouchat skandování typu Koubek ven, není to příjemné," netajil brankář Sparty, jak emotivní pro něj návrat na východ Čech byl.

„Lepší to neřešit. Máme tři body. A to je hlavní," krčil smířlivě rameny borec, který se před duelem v Hradci pyšnil čistými konty ze zápasů s Hapoelem Beer Ševa, Příbramí, Libercem, Karvinou a Southamptonem.

Až dorážka Malinského v 69. minutě jej připravila o neprůstřelnost. „Ale neřekl bych, že jsme byli v obraně nějak moc prostupní. Hradec ukázal v ofenzivě velkou kvalitu. Má šikovné, důrazné a vysoké útočníky. Myslím, že s nimi budou mít problémy všichni v lize," přemítal Koubek.

„Zásadní změnou ve srovnání s našimi předešlými duely byla právě ta inkasované branka. Výhra je nesmírně cenná s ohledem na náš program. Se Southamptonem jsme skončili ve čtvrtek v devět večer, hráli v neděli hodinu po poledni. Nešlo o krásu. Potřebovali jsme to ukopat a ubránit, což jsme zvládli. Přežili jsme se štěstím, ale byli jsme také kvalitnější v pokutovém území," promítal si průběh vítězného duelu Koubek, když s třemi body opouštěl rodné město.

Reklama

Související témata: