Hlavní obsah

Nezažil jsem ještě, abych se nevešel do nominace na zápas, říká procitnutý střelec Ďuriš

Plzeň

V uplynulé životní sezóně nastřílel 16 gólů, bojoval o korunku pro Krále střelců. V lednu měl blízko přestupu do zahraničí. Na podzim ale plzeňský útočník Michal Ďuriš zažívá druhý extrém, několikrát se nevešel ani na lavičku. Gólem Brnu se mu ale možná začalo blýskat na lepší časy.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva brněnský Michal Škoda a plzeňský Michal Ďuriš.

Článek
Fotogalerie

„Každý gól mě těší, tento není jiný. Přestože v poslední době jsem nenasbíral tolik minut, kolik bych si přál," říká Michal Ďuriš. Kouč plzeňských fotbalistů Roman Pivarník vysvětloval svůj krok únavou Ďuriše, který po mistrovství Evropy prakticky neměl dovolenou.

„Cítil jsem to jinak, ze začátku jsem s jeho názorem nesouhlasil," přiznává slovenský útočník. S Pivarníkem měl na toto téma debatu, během ní mu trenér svoje rozhodnutí podrobně zdůvodnil.

„Lhal bych, kdybych řekl, že mi nevadí, že nehraju. Nezažil jsem doposud situaci, že bych se nevešel ani do nominace. Ale fotbal přináší i takové věci. Trenér se rozhodl sázet na jiné hráče, musím to akceptovat. Snažím se makat dál, věřím, že je fotbal spravedlivý, že se mi to vrátí," podotýká Ďuriš, který se v lize trefil poprvé od poloviny září. Nedělní branka je jeho třetí na podzim.

Proti Zbrojovce šel do hry od druhého poločasu za zraněného záložníka Hromadu. Od Pivarníka si vysloužil pochvalu nejen za vstřelený gól. „Michal na trénincích ožil, dostal se do pohody. Jsem rád za něj, že se mu vrací forma," těší Pivarníka. „Nechci se k tomu už vyjadřovat, s trenérem jsme si všechno vysvětlili," reaguje Ďuriš.

Reklama

Související témata: