Hlavní obsah

Strach o Limberského! Zlomenina se naštěstí nepotvrdila, ale má nohu v dlaze, řekl Pivarník

Fotbalisté Plzně s přehledem porazili v nedělní dohrávce 15. kola fotbalové ligy Brno (2:0). Přišli však o oslavence Davida Limberského. Obránce Viktorie na jubilejní 300. ligový start, díky kterému pronikl do Klubu legend, nebude vzpomínat v dobrém. Těsně před pauzou si v souboji pochroumal kotník, do druhého poločasu už nenastoupil. Když trenér Roman Pivarník uslyšel prvotní diagnózu - podezření na frakturu lýtkové kosti, šel do mdlob.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Matúš Kozáčik (ležící) a David Limberský z Plzně.

Článek

„Podezření na zlomeninu se naštěstí nepotvrdilo. David ale dostal dlahu. Uvidíme v úterý, jestli se otok rozšíří. Doufám, že do sobotního duelu na Bohemce bude v pořádku. Stejně jako Hromada, kterého zlobí přitahovač," řekl Pivarník.

Z vyšetření v plzeňské nemocnici se Limberský vrátil těsně před koncem duelu s Brnem. S berlemi si to štrádoval chodbou Doosan Arény, aby se podělil se spoluhráči o radost z triumfu. Díky němu mají Západočeši v čele tabulky už čtyřbodový náskok před druhou Slavií. S jistotou tak zůstanou do jara v pozici lídra.

Pivarník byl s výkonem nadmíru spokojený

„Jsem spokojený, že přezimujeme na příčce, na které jsme chtěli," lebedil si Pivarník. S výkonem týmu, který ve čtvrtek odehrál pohárový duel v Římě (prohra 1:4), byl nadmíru spokojený. „Dokázali jsme znovu pozitivně přepnout z evropského módu do ligového. Vytvořili jsme si hodně šancí, je jen škoda, že jsme nedokázali jít do vedení o tři góly. Při naší únavě by se nám dohrával zápas lépe," sdělil trenér.

Jeho tým proti Zbrojovce poprvé udeřil v 22. minutě, kdy se volejem prosadil Krmenčík. V tu chvíli hráli hosté o deseti, zraněného kapitána Poláka nestihli nahradit. „S Honzou Polákem odešla síla ze soubojů, i proto jsme asi dostali gól, nebyli jsme zahuštění ve středu hřiště. Tento moment ovlivnil zápas, nebylo od nás ideální, že jsme nestihli rychle vystřídat," povzdechl si kouč Zbrojovky Svatopluk Habanec.

Definitivně do kolen dostal Brno druhý gól Plzně, který obstaral hlavou Ďuriš. „Na Viktorku jsme nestačili, byla nad naše síly. Postrádali jsme větší odvahu, myslel jsem, že budeme hladovější. Nezkušenost některých našich kluků byla až příliš okatá. Naše situace není dobrá, chtěli jsme mít v tuto dobu o čtyři body víc. Musíme teď vyhrát doma s Karvinou," dodal Habanec.

Reklama

Související témata: