Hlavní obsah

Brabec a Piták povýšili na patrony, zimní Tipsport liga se bude hrát s brazilskými míči

Praha

Hned sedm prvoligových celků si v lednu zahraje zimní fotbalovou Tipsport ligu. Jedná se o jubilejní 20. ročník, proto pořadatelé navýšili prémie a pozvali hned dva patrony, zkušené exligové borce Ericha Brabce a Karla Pitáka. Novinkou budou také nové brazilské míče speciálně určené pro zápasy na umělém trávníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Erich Brabec ještě v dresu Bohemians 1905. S Klokany zimní turnaj vyhrál.

Článek

Míče budou brazilské, teď ještě aby virtuozitě fotbalistů z této země odpovídaly také výkony na promrzlých umělých trávnících... Balóny Penalty S 11 budou každopádně jednou z novinek jubilejního 20. ročníku zimní fotbalové Tipsport ligy.

„Brazilský výrobce vstupuje na evropské trhy a jako jeden z mála produkuje také speciální míče na umělku. Vrchní vrstva je odolnější než normálně, jinak se míče v ničem neliší," avizuje ředitel turnaje Aleš Kolář.

Tradiční zimní liga má dva nové patrony. „Jako hráč jsem v ní začínal ještě s Českými Budějovicemi ve starém areálu v Karlíně. S Drnovicemi jsem ji hrával na Zbrojovce a v roce 2014 ji vyhrál s Bohemkou," chlubí se Erich Brabec.

„Já si zimní ligu zahrál za Slavii i Jablonec, ale prvenství nemám," doplňuje jeho kolega Karel Piták.

Účastníci zimní Tipsport ligy 2017:
Skupina A (Praha-Vyšehrad)
Bohemians Praha 1905
Hradec Králové
Příbram
Táborsko
Skupina B (Mladá Boleslav)
Mladá Boleslav
Liberec
Jablonec
Varnsdorf
Skupina C (Brno - areál VUT)
Zbrojovka Brno
Pardubice
Znojmo
Skalica
Skupina D (Frýdek-Místek)
Frýdek-Místek
Vítkovice
Poprad
Bielsko-Biala

Chybí obhájce Zlín

Šestnáct účastníků je rozděleno do čtyř skupin, jež se budou hrát v Praze na Vyšehradě, v Mladé Boleslavi, Brně a Frýdku-Místku. Jejich vítězové postoupí do závěrečného Final Four v Mladé Boleslavi. Triumf z posledního ročníku nebude obhajovat Zlín, který tentokrát zvolil jiný model přípravy.

Pořadatelé vypsali nejvyšší odměny v historii. Každý získaný bod ve skupinách má pro kluby cenu 7 tisíc korun, ve Final Four pak 20 tisíc. „Celkem jsme připraveni rozdělit na prémiích až 744 tisíc korun," avizuje ředitel Kolář.

Ve skupinách se představí i dva týmy ze Slovenska (Skalica a Poprad) a poprvé také účastník z Polska (Bielsko-Biala se slovenským koučem Kocianem). „Jde o jubilejní ročník, proto jsme chtěli mít v každé skupině zahraničního účastníka. Když se však do pražské a mladoboleslavské přihlásily silné české kluby, tak jsme od tohoto záměru ustoupili," dodává.

Reklama

Související témata: