Hlavní obsah

Dočkal milost nedostal, Spartě bude chybět i proti Teplicím

Praha
Aktualizováno

Mají smůlu, špílmachr bude fotbalistům Sparty chybět i v posledním duelu ligového podzimu proti Teplicím. Disciplinární komise totiž ve čtvrtek zamítla žádost Bořka Dočkala o prominutí zbytku trestu. Za vyloučení v Liberci dostal reprezentační záložník stop na tři zápasy a přišel tak již o utkání s Karvinou a v Hradci Králové.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vyloučený Bořek Dočkal a trenér Sparty David Holoubek při utkání v Liberci.

Článek

Letenští dojíždějí podzim na prázdnou nádrž. Vzhledem k tristní marodce sbírají poslední zbytky sil. Proto není divu, že se Sparta upínala alespoň k prominutí zbytku trestu pro Bořka Dočkala, který dostal za úder loktem v duelu pod Ještědem.

Nepochodila však.

„Komise rozhodla v souladu se svojí rozhodovací praxí. Dočkal byl potrestán nejnižším možným trestem, který za daný přestupek mohl být udělen. V takovém případě komise povolí podmíněné odložení pouze ve velmi výjimečných případech," vysvětlil předseda disciplinárky Richard Baček.

Odpaluješ rachejtle? Potrestáme tě!

Zajímavé je, že komise zahájila řízení s členy FAČR - diváky, kteří v utkání Slavia - Mladá Boleslav použili pyrotechniku.

„Je správné, že za disciplinární přečin mohou být potrestáni i ti, kteří ho skutečně spáchají, nejen kluby, které za to nesou odpovědnost. Člen FAČR musí dodržovat daná pravidla i jako divák. Disciplinární komise tímto vysílá jasný signál fanouškům, kteří na stadiónech profesionálních klubů používají zakázanou pyrotechniku," poukázal Baček.

Za vyloučení dostali stop na jeden zápas Marek Matějovský (Mladá Boleslav), Egon Vůch (Liberec) a Vlastimil Daníček (Slovácko), dvě kola si pak odpočine Milan Kerbr (Slovácko). Trest na jeden zápas pak za čtvrtou žlutou kartu vyfasovali Petr Reinberk (Slovácko) a Libor Žondra (Hradec Králové).

Jablonec byl potrestán pokutou 50 000 korun za nedostatečnou pořadatelskou službu v derby s Libercem.

Reklama

Související témata: