Hlavní obsah

Sparta vyrazí na podzimní ligové loučení proti Teplicím s plyšáky

Plyšáky pro děti vyberou, teď ještě aby plyšové bylo také jejich loučení s ligovým podzimem. Fotbalisté pražské Sparty hostí v 16. kole Teplice a utkání bude předcházet sbírka hraček pro oběti či svědky dopravních nehod a jiných krizových situací. Utkání se hraje v sobotu od 15:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plyšáky s sebou, vyzývají fanoušky Lukáš Mareček a spol.

Článek

Budiž tedy plyšové loučení. Sparta se připojuje ke sbírce městské části Praha 7 a bude vybírat plyšové hračky, které se stanou výbavou hasičů a záchranné služby. Určeny jsou pro děti, které jsou obětmi či svědky dopravních nehod a jiných krizových situací, pro zmírnění dopadů na dětskou psychiku.

Prvních 1893 fanoušků, kteří odevzdají plyšáka u sběrných míst, získá zdarma dvě vstupenky na zápas proti Teplicím.

„Skvělá věc, snad bude plyšáků pro děti co nejvíc. Pobavíme se v kabině, abychom taky nějaké přinesli," usmívá se v rozhovoru pro klubovou televizi záložník Lukáš Mareček.

„Je to úžasné. Všechno, co se dělá pro děti, je pozitivní a krásné. Dávám tomu jen zelenou," přidává se trenér Zdeněk Svoboda.

Dočkal se může zase jen dívat

Podstatný však samozřejmě bude samotný zápas. Sparta se žádostí o prominutí zbytku trestu pro špílmachra Dočkala neuspěla, a tak musí závěrečný ligový duel podzimu zvládnout ve stávajícím složení s kádrem výrazně oslabeným početnou marodkou.

„Motivace je velká, sezónu chceme zakončit vítězně. Hrajeme doma a nemůžeme si dovolit žádnou bodovou ztrátu," uvědomuje si Mareček.

Letenští jsou ve střehu. Teplice se po výhrách na Bohemians a nad Jabloncem vyhouply na šestou příčku, navíc poslední dva vzájemné zápasy skončily remízou.

„Teplice hrají dobrý fotbal, jsou v klidu a nepřijedou pod stresem. Jsme na ně ale dobře připraveni a pevně věříme, že zápas zvládneme jak výsledkově, tak herně," říká Svoboda.

Reklama

Související témata: