Hlavní obsah

Zlín - Slavia 0:4Slávisté v závěru podzimu zničili Zlín a nahánějí Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Škoda (penalta) 0 : 1
37. Škoda 0 : 2
42. Mešanovič 0 : 3
81. Zmrhal 0 : 4
Záznam online reportáže

Zlín
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie zvítězili v 16. kole první ligy ve Zlíně 4:0, když o výsledku rozhodli třemi góly v prvním poločase. První dvě branky vstřelil Milan Škoda, po jedné přidali Muris Mešanovič a Jaromír Zmrhal. Slavia prodloužila úspěšnou sérii na 12 ligových zápasů bez porážky, upevnila si druhé místo a na lídra tabulky Plzeň ztrácí jediný bod. Zlín zůstal třetí, ze závěrečných dvou zápasů s pražskými týmy Duklou a Slavií na domácím trávníku nevytěžil ani bod.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Slávističtí útočníci Milan Škoda (vpravo) s Murisem Mešanovičem slaví jednu z branek proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

Slavia vsadila na drtivý nástup. Soupeře přehrávala lepší kombinací ve středu hřiště, všechny akce směřovaly přímo na branku. Nápor také vynesl Pražanům rychlý vedoucí gól. V 7. minutě se řítil na domácí branku Mešanovič, kterého brankář Dostál pádem pod nohy srazil a nařízený pokutový kop Škoda bezpečně proměnil. Po vedoucím gólu se Slavia zatáhla a přenechala "Ševcům" iniciativu.

Oproti úvodním minutám se Zlín výrazně zlepšil. Přesněji kombinoval a přes místy hodně nejistou obranu Slavie se dostával do střeleckých šancí. Po centrech z pravé strany měl dvakrát vyrovnání na hlavě Holík. Poprvé ve 13. minutě mířil z bezprostřední blízkosti do Pavlenky, podruhé rovněž sám před brankářem přestřelil.

Čekání na chybu Slavia plně zužitkovala v závěru poločasu. V 37. minutě Mešanovič sklepl míč volnému Škodovi, který chytrým lobem přehodil vybíhajícího brankáře Dostála. O pět minut později Barák našel přesným centrem Mešanoviče, který přidal třetí gól.

Zlín navzdory nepříznivému vývoji nerezignoval. Po změně stran pokračoval v útočné hře, největší možnost ke zkorigování výsledku propásl po narážečce s Harbou Vukadinovič. Jeho pokus brankář Pavlenka nohou vyrazil a stačil zlikvidovat i další střelu.

Na rozdíl od úvodní poloviny sešívaní ve svém úsilí viditelně polevili. Občas ale zahrozili protiútokem a po jednom z nich v 80. minutě završil střelecký koncert čtvrtým gólem Zmrhal. Naopak Zlín vyšel v posledních dvou zápasech střelecky naprázdno.

16. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Slavia Praha 0:4 (0:3)
Branky: 8. z pen. a 37. Škoda, 41. Mešanovič, 80. Zmrhal. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Černý. ŽK: Matejov, Fantiš - Ngadeu. Diváci: 4304.
Zlín: Dostál - Kopečný, Jugas, Hájek, Matejov (88. Hubáček) - Štípek (65. Jordan), Traoré, Hnaníček, Holík - Vukadinovič, Harba (52. Fantiš). Trenér: Páník.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Barák (49. Švento), Hušbauer, Ngadeu, Zmrhal (84. Železník) - Mešanovič (69. Ščuk), Škoda. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: