Hlavní obsah

Jihlava - Liberec 1:0Jihlava se přiblížila místům znamenajícím záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hronek 1 : 0
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy slaví druhou výhru v sezoně. V posledním utkání podzimu doma porazili Liberec 1:0 gólem Petra Hronka a získali větší klid na zimní přestávku, když na předposledním místě ztrácí už jen dva body na místa záchrany. Naopak Liberec potvrdil nepovedený podzim a s 15 body je třináctý.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Michael Rabušic z Jihlavy (vlevo) a Vladimír Coufal z Liberce.

Článek

První velkou šanci zápasu spálil v desáté minutě liberecký Bartl, jenž šel z pravé strany sám na Hanuše, ale jihlavský gólman jeho střelu dokázal vyrazit. Podobnou možnost měl na druhé straně Urblík po přihrávce kapitána Vaculíka, ale i hostující gólman uhájil čisté konto.

Avšak jen na necelou půl minutu, protože vyraženého balónu se na levé straně zmocnil Ikaunieks, poslal centr do vápna, který hlavou prodloužil Hronek tak, že na něj Dúbravka nedosáhl, a Jihlava v té chvíli vedla.

Jihlava tak začala podobně jako před dvěma týdny proti Zlínu, kdy se také rychle dostala do vedení. Jenže stejně jako v předminulém kole, i poté přenechala iniciativu soupeři, který mohl srovnat krok ve 14. minutě, kdy si na centr Bartošáka na malém vápně naskočil Komličenko, ale hlavou mířil nad Hanušovu svatyni.

Pak se hra začala kouskovat. Z prvního poločasu stojí za zmínku už jen jeden moment, a to střela Bartla, který jen těsně minul jihlavskou svatyni.

Proč má Jihlava společně s poslední Příbramí vůbec nejhorší útok v lize, názorně demonstroval Urblík v 59. minutě. Z hranice vápna přízemní střelou vyzkoušel pozornost Dúbravky.

Jenže zbytek utkání prakticky probíhal jen mezi vápny. Liberec, když už se dostal k ohrožení jihlavské svatyně, tak pouze z centrů nebo po standardních situacích. V závěrečné čtvrthodině sice držel víc míč na svých kopačkách, ale šanci na vyrovnání si už nevytvořil.

16. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 12. Hronek. Rozhodčí: Proske - Kotík, Urban. ŽK: Urblík, Rosa - Ekpai, Komličenko. Diváků: 2033.
Jihlava: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn - Šulek (66. Štěpánek), Urblík - Vaculík, Hronek (83. Dvořák), Ikaunieks (65. Batioja) - Rabušic. Trenér: Bílek.
Liberec: Dúbravka - Karafiát (81. Da Silva), Coufal, Pokorný, Bartošák - Folprecht, Breite (73. Machuča) - Ekpai (46. Navrátil), Ševčík, Bartl - Komličenko. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: