Hlavní obsah

Bohemians můžou mít problém. Nesplnili povinnosti?

Praha

Zápas se neodehrál a je kolem toho náznak velké rozepře. Zdá se, že z odloženého utkání 16. kola první fotbalové ligy můžou mít Bohemians 1905 problém. V podobě pokuty? Nebo snad ještě nějakého jiného trestu?

Zrušený zápasVideo: Sport.cz

 
Článek

Případ bude řešit Ligová fotbalová asociace, která má podezření, že Bohemians nedodrželi předpisy. "Klub je dle Licenčního řádu a Rozpisu soutěží povinen disponovat systémem pro vyhřívání trávníku a ten používat tak, aby byla hrací plocha způsobilá ke hře. Na Bohemians dnes večer podle názoru hlavního rozhodčího hrací plocha způsobilá nebyla," tvrdí v prohlášení výkonný ředitel ligy Tomáš Bárta.

Hrací plocha byla podle sudího Radka Příhody nezpůsobilá ke hře. Z tábora Bohemians zněla opačná tvrzení. A poznámky o tom, že hlavně soupeř neměl zájem hrát. Snad s ohledem na čtvrteční bitvu v Evropské lize...

„Slyšeli jsme, že Plzeň hrát nechtěla," říká kapitán Bohemians 1905 Daniel Krch. „Odmítáme, že bychom zápas nechtěli odehrát," namítá podle ČTK mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

„Terén byl tvrdý, ne nezpůsobilý," přichází s dalším slovním střelivem šéf Bohemians Darek Jakubowicz. „A vytápění za této situace nepomůže," ohání se mrazivými podmínkami. Jenže pravomoc rozhodovat o způsobilosti terénu má pouze sudí. A jeho vyjádření je zřetelné. Nešlo to.

Ale mohlo to jít. Alespoň tak soudí Radek Novotný, člen Komise pro stadiony a hrací plochy. "Pokud by klub Bohemians Praha 1905 zapnul při těchto klimatických podmínkách vyhřívání trávníku ve středu večer či ve čtvrtek ráno, tak by tato situace nemohla nastat," míní podle prohlášení Novotný.

Jde o čtvrté odložené utkání v této ligové sezoně. Zápas 1. kola mezi Brnem a Slavií se nehrál v původním termínu kvůli podmáčenému terénu a duel Karviné s Libercem zase kvůli epidemii v kádru Slovanu. V pátek se kvůli sněhové kalamitě nehrála předehrávka Jablonce s Hradcem Králové. Ve stejném kole Bohemians 1905 - Plzeň ...

„LFA se bude na nejbližším zasedání Ligového výboru detailně zabývat nastavením pravidel a kontrolních mechanismů, jakým způsobem profesionální kluby vyhřívání trávníků využívají. Na prvním místě musí být vždy sportovní hledisko a regulérnost soutěže," připomíná Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace

Reklama