Hlavní obsah

Trpišovský do Sparty nepůjde! Sílí Holoubkova pozice? Nebo snad přijde Vrba?

Praha
Aktualizováno

Jindřich Trpišovský do Sparty nepůjde. Trenér Liberce se podle serveru aktualne.cz vyjádřil, že na Letnou nezamíří. Své vyjádření potvrdil i pro oficiální stránky severočeského klubu. Vyklidil tak pozici hlavního adepta na místo kouče na Letné.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský do Sparty nepůjde.

Článek

"Cítím odpovědnost nejen za úspěchy, ale i za neúspěchy, a to mě určitým způsobem zavazuje. Situace je taková, že ve Slovanu zůstávám," vyjádřil se čtyřicetiletý kouč pro web Liberce. "V kontaktu se Spartou jsem byl, ale v současné chvíli jsme v takové rozporuplné situaci. V Evropské lize bojujeme do poslední chvíle o postup, ale v lize na tom vůbec nejsme dobře. To musíme do jara napravit," doplnil.

Zároveň také připustil, že Liberec čeká ve čtvrtek v Evropské lize na půdě řecké Soluni nejdůležitější utkání podzimu. "Pro některé hráče to bude životní zápas, pro mě teda určitě. Bojujeme o postup do vyřazovací části, což je důležitostí opravdu obrovské utkání. Na to jediné se teď soustředím."

Fotbalová matematika je taková, že Severočeši musí zvítězit a zároveň doufat, že Karabach nezíská doma ani jeden bod proti italské Fiorentině.

Je Vrba řešení?

Definitivně tak padla možnost jeho přesunu do Sparty. Na Letné ale každopádně dál hledají řešení, jak post obsadit. Zjevně posiluje pozice Davida Holoubka, ve hře je i bývalý reprezentační lodivod Pavel Vrba, který momentálně působí v Machačkale, ale podle ruských médií v zimě odejde.

Na počátku sezóny Spartu ještě vedl Zdeněk Ščasný, nahradil jej trenér od mládeže Holoubek, ale klub opakovaně dával najevo, že jde o prozatimní řešení.

Reklama