Hlavní obsah

Klokani na pranýři nestáli. O kontumaci nesehraného zápasu, nebo pokutě rozhodne strahovský tribunál

Praha
Aktualizováno

Pokuta? Nebo snad dokonce kontumace posledního zápasu ligového podzimu, který se v sobotu večer ve vršovickém Ďolíčku nesehrál? „Podle mých informací se bude nesehraným utkáním zabývat disciplinární komise. Na ní bude, aby vynesla ortel,“ pravil po dnešním ligovém shromáždění předseda LFA Dušan Svoboda. Čekalo se přitom, že se právě na tomto fóru bude o kauze od Botiče vášnivě diskutovat a zazní návrhy, jak s Klokany naložit, ale nic takového se nestalo.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nehraje se. Maskot Bohemians 1905 po odložení utkání mezi pražským celkem a Plzní kvůli namrzlému trávníku.

Článek

Samo sebou že se o nesehraném střetnutí mezi Bohemians a Plzní debatovalo, ale Klokany údajně nikdo na pranýř nestavěl. Natož aby je kamenoval....

Klokani nejsou jediní...

„Víme o tom, že ligové kluby nepřistupují k přípravě hřiště se stejnou pečlivostí," nepopíral Dušan Svoboda, že případ Klokanů není rozhodně ojedinělý, i když tentokrát výjimečný byl. Hlavně proto, že u Botiče měla hrát v sobotu večer vedoucí Plzeň a střetnutí měla vysílat televize.

„Nebudu mluvit o tom, kde se stala chyba, to je skutečně na posouzení disciplinární komise. Rozhodčí vynesl verdikt a prostě se nehrálo, ale my se do role soudců nepasovali," tvrdil Svoboda, že se na ligovém shromáždění viník nehledal.

„Šlo nám spíše o to, jak podobným situacím v budoucnu předejít a jaké mechanismy nastavit, abychom měli kontrolu nad tím, zda kluby skutečně vyhřívání trávníků využívají," prozradil obsah debaty.

Rezolutně se však ohradil proti tomu, že by nesehrané páteční střetnutí mělo vliv na regulérnost soutěže.

„Dodržujeme pravidla a máme disciplinární řád, takže soutěž nemůže být neregulérní," připomínal šéf LFA.

Disciplinární řád mluví o kontumaci

Právě v disciplinárním řádu se praví, že pokud organizátor nepřipraví hrací plochu, aby byla způsobilá ke hře a bylo možné sehrát soutěžní utkání, může být potrestán kontumací zápasu, případně i finanční pokutou do výše 1 miliónu korun.

Bohemians však odmítají, že by se provinili a že by snad neudělali vše proto, aby se hrát mohlo. Jenže předseda komise rozhodčích Polák Michael Listkiewicz tvrdí opak.

"Po trávníku bylo nebezpečné chodit, natož na něm hrát. Byl jsem na hřišti osobně, takže vím, o čem mluvím," hlásil šéf sudích.

"Většina hráčů obou týmů navíc řekla rozhodčímu Příhodovi, že hrát nechce. Kdybych byl hlavním sudím já, také by se nehrálo," dodal Listkiewicz a popřel, že by snad hlavní rozhodčí podlehl nátlaku plzeňského sportovního ředitele Adolfa Šádka.

"Na hřišti byli zástupci obou klubů, takže i pak Šádek. Žádný nátlak jsem ale neviděl."

Šéf LFA Dušan Svoboda na toto téma vůbec debatovat nechtěl. „Je to skutečně věc disciplinární komise a já ji komentovat nebudu."

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články