Hlavní obsah

Sparta je uzavřené téma! Zůstanu v Liberci, utnul Trpišovský spekulace

Odmítl Spartu Praha! Rok a půl v libereckých službách nebude představovat pro fotbalového trenéra Jindřicha Trpišovského konečný účet. Muž, o jehož služby během podzimu mocně usiloval klub z Letné, při dnešním odletu Severočechů do Řecka k poslednímu utkání Evropské ligy potvrdil, že na jaře zůstane pod Ještědem. „Sparta je uzavřené téma," prohlásil doslova.

Liberecký trenér Jindřich TrpišovskýVideo: Radek Malina

 
Článek

Ve čtvrtek absolvuje Liberec závěrečné utkání podzimu v Soluni. Ve hře je postup do jarní fáze Evropské ligy. Můžete však už nyní prozradit, jaký bude váš osud po posledním utkání první části sezóny? Zůstanete v Liberci, nebo zamíříte do pražské Sparty?

Současný stav je správný! Jsem na severu Čech spokojený. Jsme v určité situaci, na níž je třeba se soustředit. Po neúspěšném ligovém podzimu nás čeká vyvrcholení skupiny Evropské ligy. Máme částečnou šanci napravit zpackaný podzim. To je pro mě hlavní, nic jiného v hlavě nemám.

Byl právě nevydařený ligovým podzim s libereckým týmem hlavním důvodem odmítnou vábení pražské Sparty?

Důvodů bylo více. Ale naše účinkování na domácí scéně bylo klíčové. Řekl bych, tak z osmdesáti procent. Cítím velkou odpovědnost za výsledky klubu. Stejně, jako mám pozitivní odpovědnost za sportovní úspěch v Evropské lize, nemohu se zříci výsledků v nejvyšší soutěži v Česku. Je to hodně nepovedené.

A co tvořilo zbývajících dvacet procent?

Nechci to příliš rozebírat. Důležité je, že zůstávám v Liberci a máme klid na čtvrteční utkání.

Je pro vás Sparta definitivně uzavřené téma?

Určitě ano!

Dodá vaše rozhodnutí klid hráčům pro rozhodující duel skupiny Evropské ligy v Soluni?

Nejsem si jistý, jestli v sobě měli nějaký neklid. Já v sobě mám vše vyřešené. Někteří lidé tvrdí, že mě jednání se Spartou mohlo poznamenat. Ale já chci vyhrát každé utkání. V hlavě jsem neměl nic jiného, než liberecké úspěchy.

Oznámil jste rozhodnutí odmítnout Spartu hráčům? Jak váš konečný verdikt přijali?

Vůbec jsme to neřešili, nebavili jsme se o tom.

Reklama