Hlavní obsah

Na marodku se nechceme vymlouvat, ohlíží se trenér Klucký za závěrem podzimu

Jablonec

Fotbalový trenér Zdeněk Klucký už má jistotu, že povede prvoligový tým Jablonce i v jarní části sezóny. Byl potvrzen v roli hlavního kouče aktuálně desátého celku tabulky. Plynule se tak pokusí od únorového pokračování ligy s hráčským týmem navázat na pětizápasovou sérii z podzimu. Původně plánovaný zápas s Hradcem Králové byl navíc z počátku prosince odložen až na jaro. „Věřím v uzdravení marodů,“ říká Klucký v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký střelec Stanislav Tecl (uprostřed) se raduje se spoluhráči Ondřejem Mihálikem (vpravo) a Martinem Doležalem z branky proti Liberci.

Článek

Při ohlédnutí za obdobím, které jste už absolvoval na jablonecké lavičce, je nutné zmínit marodku v týmu. Při domácích zápasech seděla spousta zraněných hráčů jen na tribuně za střídačkou. Jak jste se s jejich absencí vyrovnávali?

Nechceme se na to vymlouvat. Ale je pravda, že nám chyběli hráči, kteří hráli předtím v základní sestavě, a museli jsme se bez nich obejít až do zimy. Kluci, kteří nastoupili, se snažili zvládnout svoji úlohu a nahradit zraněné hráče (Beneše, Pernicu, Wágnera). Brali jsme to tak, že dotyční hráči prostě nejsou k dispozici, a hrajeme bez nich.

Jaká byla nebo je povaha zranění?

Spíš dlouhodobějšího charakteru, jako jsou operovaná kolena, poškozené vazy, tříselné úpony, stehenní sval.

Osvědčila se nově sestavená stoperská dvojice Tomáš Hübschman, Vojtěch Kubista?

Hübschman tomu dává herní rozum, Kubista bojovnost, takže se vzájemně doplňují a týmově fungují.

Jak se vám zamlouvá úroveň první ligy?

Dominují jí kvalitní mužstva Plzně, Slavie. Byl jsem rád, že jsme porazili Liberec, kdy nám nechyběly potřebné fotbalové atributy. Nezopakovali jsme to však v Teplicích.

Co pro vás znamenalo, že kvůli kalamitě byl odložen zápas s Hradcem Králové?

Všechno má svá pro a proti, v tom si nevyberete. Pokud jde o jarní start, věřím, že se do té doby uzdraví zranění kluci.

Reklama

Související témata: