Hlavní obsah

Sparta může v dohrávce oživit plány na LM

PRAHA

Fotbalisté Sparty v posledních jarních kolech dohánějí ztrátu z pokaženého podzimu. Na obhajobu mistrovského titulu sice jarní finiš Letenských už stačit nebude, ale zaváhání největších soupeřů v posledních kolech přiživují jejich myšlenky na druhé místo a tím případný další start v Lize mistrů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisté Sparty se radují z výhry v Jihlavě.

Článek

Jak vážně to Sparta myslí s útokem na čelní pozice, ukáže i její pondělní dohrávka 26. kola první ligy proti Jablonci.

Sparta využila kolísavé formy mnoha svých soků a sérii osmi zápasů bez prohry se už přiblížila svému původnímu plánu nadosah. Přesto na Letné zatím své plány halí do diplomatických vyjádření. "Na série nemyslíme. Snažíme si vylepšit úspěšnými výsledky konec sezóny, už zbývá jen několik utkání," uvedl v neděli trenér Stanislav Griga.

Upozornil, že do Prahy přijede podzimní sparťanský přemožitel. "Sice v poslední době nevyhrává, ale to není krize. Jen se u Jablonce projevilo zranění několika klíčových hráčů," řekl kouč na adresu soupeře.

Specifické souboje s Jabloncem

Sparta je na tom v tomto směru mnohem lépe. Zraněn je pouze třetí gólman Zlámal, po návratu se bolesti vrátily Herzánovi. I proto pravidelně část základního kádru nastupuje v dresu rezervy, bojující o záchranu v druhé lize.

Jak dopadne zápas Sparta - Jablonec?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Také Griga ale připouští, že souboje s Jabloncem jsou vždy specifické. Na obou stranách bude i tentokrát hrát několik fotbalistů, kteří prošli soupeřovým klubem. Působení na Střelnici zažil jak zraněný Herzán, tak i Lukáš, Loučka a naposledy Drobný. Na rudý dres už mohou naopak jen vzpomínat brankář Špit, Baranek, druhý gólman Bobok, veterán Weber, Kučera i mladý Svátek.

Jablonec se v poslední době trochu zadrhl; má za sebou šest duelů bez vítězství a navíc už 288 minut čeká na radost z gólu. A ani na Letné se mu příliš nedaří: hrál zde jedenáctkrát, ale neodvezl ještě ani bod a vstřelil pouhé čtyři branky.

Víra v bojovný výkon

Jenže právě pražský stadión a také přímý televizní přenos by prý mohly mít na výkon Severočechů příznivý vliv. "Co jiného by hráče mělo ještě motivovat? Věřím v bojovný výkon," prohlásil trenér Petr Rada, který vzestup Sparty předvídal už od zimy.

Přesto věří, že jeho svěřenci budou Letenským vzdorovat, i když mu stále chybějí zranění Klapka, Hrotek a Zábojník. Mladík Nulíček odjel na soustředění juniorské reprezentace.

Zápas začne v Toyota Areně v 16:40, přímo ho vysílá televize Prima. Řídit ho bude trojice sudích ve složení Racek - Hojsík, Pospíšil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice