Hlavní obsah

Kamarádi Pikl a Kučera se nebavili

MOST

Dlouhá léta společně hájili barvy Viktorie Žižkov. Jejich domovy na severu Čech dělí jen pár kilometrů, jsou kamarádi. Po vzájemném nedělním souboji však mostecký Aleš Pikl s brankářem Mladé Boleslavi Pavlem Kučerou neprohodili ani slovo.

Článek

"Nechtěl se mnou mluvit," pokrčil rameny Pikl po utkání, v němž trefou ze třeceti metrů zajistil tři body Mostu a svojí trefou zostudil Kučeru. "Reagoval jsem pozdě. Byla to moje chyba," kál se brankář Mladé Boleslavi.

Hloupý gól ho štval. "Inkasovat takovou branku vlastně doma, to je hrozné," posteskl si. Bydlí totiž v Litvínově, který s Mostem spojují tramvajové koleje. "Přitom Pikla tak dobře znám. Věděl jsem, že dost pravděpodobně rozhodne standardní situace," kroutil hlavou Kučera.

"Jezdili jsme společně do Prahy na tréninky," potvrzoval letité přátelství Pikl žijící v Libochovicích. Dlouho po zápase opakoval do televizních kamer, jak přesně mu trestný kop vyšel. "Vážně jsem chtěl míč trefit tak, aby před brankou skočil. Plán vyšel dokonale," smál se borec, který přišel do Mostu v zimě ze Zlína.

Na sever Čech ho zavála touha po přesunu domů a také nový trenér Ščasný, který zkušeného záložníka vedl už při své úspěšné misi na Žižkově. Nová kabina a dobře známý kouč zapůsobily jako životadárný elixír. Pikl během deseti kol vstřelil čtyři góly. "Nic v tom našem spojení nehledejte. Prostě se mi daří, stejně jako celému týmu," culil se.

Reklama

Související témata: