Hlavní obsah

Vypne až o Vánocích. Pulkrab vede sparťany do bitev s Villarrealem a Manchesterem United

Manchester

Vítězným gólem v Beer Ševě se zásadním způsobem přičinil o postup v Evropské lize, v domácí soutěži je se čtyřmi podzimními trefami spolu s Dočkalem druhým nejlepším střelcem týmu hned za Lafatou. Přesto ještě mladý útočník Matěj Pulkrab (19) nemá nárok na dovolenou. Místo nakupování dárků je v Anglii a s výběrem mládeže fotbalové Sparty se tam chystá na dva duely Premier League International Cupu s Villarrealem a Manchesterem United.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Matěj Pulkrab po utkání s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Dlouhý podzim nebere konce. Matěj Pulkrab odehrál z letenských mladíků v áčku největší díl, mezi dospělými se už z výběru pro Anglii objevili také Dudl, Sáček, Milan Kadlec, Köstl, Havelka či Christian Frýdek.

„Poprvé jsem zažil takové vytížení mezi chlapy, podzim tedy pro mě byl o hodně náročnější. Tolik jsem toho ale zase neodehrál. Nejsem unavený, to ne," ujišťuje Pulkrab.

Minulý čtvrtek si zahrál závěrečnou čtvrthodinku i na slavném San Siru. Kdekomu v jeho věku by se mohla zatočit hlava.

„Nepřipouštím si, že jsem zažil mimořádný podzim. Jdu v kariéře postupnými krůčky, jsem rád za každou odehranou minutu," ujišťuje.

Nejdřív obhájce, potom Rudí ďáblové

Mladí sparťané v půlce listopadu prohráli v Anglii gólem z penalty s Middlesbrough 0:1. Teď je čekají zbývající dva zápasy ve skupině prestižního Premier League International Cupu a mají před sebou těžký úkol. Aby mohli pomýšlet na postup, musejí v zápasech s Villarrealem a Manchesterem United naplno bodovat.

Dnes večer od 20:00 SEČ hrají Pražané ve sportovním areálu St. George's Park se španělským obhájcem trofeje. Villarreal ovšem další trofej nepřidá, oba své předchozí zápasy prohrál shodně 0:1.

Ve čtvrtek pak Spartu čeká atraktivní tečka v podobě rezervy Manchesteru United. Zápas proti anglickému gigantovi sehraje v tréninkovém centru svého soupeře v Leigh Sports Village.

U babičky se pořádně napere

Pulkrab na podzim zaujal originální oslavou gólu. Doběhl k rohovému praporku, chvíli s ním boxoval a pak padl na zem, jako kdyby od něj dostal KO. Scénku okoukal od slavného Wayna Rooneyho. A pokud by vstřelil gól Manchesteru, mohl by ji zopakovat přímo proti jeho klubu.

„To bych si užil hodně rád, určitě," usmívá se Pulkrab.

Ostatní fotbalisté jsou už pomalu u stromečku, on hraje dál. O to víc se těší na svátky.

„Až se vrátíme z Anglie, tak vypnu a u babičky se hrozně najím," zasní se.

Reklama

Související témata: