Hlavní obsah

Liberec opustí Hadaščok či Nitrianský, vrátit by se mohl Bosančič

Liberec

Ve fotbalovém Slovanu Liberec už pro jarní část sezóny nepočítají s útočníky Miroslavem Markovičem, Vojtěchem Hadaščokem a obráncem Milanem Nitrianským. Všichni tři mají s klubem nadále platné smlouvy, ale vedení jim oznámilo, že si mají hledat angažmá jinde. Na klubovém webu to uvedl sportovní ředitel Jan Nezmar.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Bosanič (vlevo) ještě jako hráč Liberce a Patrik Gedeon z Dukly.

Článek

V týmu účastníka podzimní části Evropské ligy nebudou pokračovat ani záložníci Igor Súkenník a Filip Lesniak, kterým končí hostování. Liberec možná opustí i další středopolař Jan Sýkora, o kterého je velký zájem.

"Několik českých klubů s námi v tuto chvíli jedná. Zatím ale nejsme s nikým v nějaké finální dohodě, kdy bychom mohli říct, že to jde tím nebo tím směrem," řekl Nezmar na adresu trojnásobného reprezentanta. Podle Nezmara je pravděpodobnost, že Sýkora odejde, více než padesátiprocentní. Slovan by za dvaadvacetiletého záložníka chtěl získat i nějakou hráčskou náhradu.

Staronovou posilou Liberce, který na jaře bude chtít výrazně vylepšit třinácté místo v ligové tabulce, by se mohl stát Miloš Bosančič. Srbský záložník za severočeský celek hrál v letech 2009 až 2013. Naposledy působil v Thajsku.

"S Milošem jednáme. Ještě když jsem hrál, tak jsem ho považoval za jednoho z nejgeniálnějších a nejtalentovanějších fotbalistů, se kterými jsem se kdy setkal. Myslím, že ušel veliký kus cesty. Potřeboval srovnat svůj přístup k fotbalu, narovnat hlavu. A to se, myslím, stalo. Už se byl podívat i tady v Liberci a osobně viděl i náš zápas v Řecku. Miloš je hráč, který by nám pomohl. Uvidíme, jak ta jednání dopadnou," řekl Nezmar.

Reklama

Související témata: