Hlavní obsah

Jarolím: Rozhodlo se o nás bez nás

Tomáš FlieglSport.cz

Fotbalisté pražské Slavie prohráli ve šlágru 27. kola Gambrinus ligy s Libercem 1:3 a po závěrečném hvizdu jen těžko krotili své emoce. Rozlítil je výkon rozhodčího Járy, na jehož výroky domácí kouč Karel Jarolím zareagoval v 68. minutě stáhnutím svých svěřenců z hřiště. "O Lize mistrů se rozhodlo o nás bez nás," soptil na pozápasové tiskové konferenci domácí kouč.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Liberce Vítězslav Lavička (vlevo) a jeho slávistický kolega Karel Jarolím na pozápasové tiskové konferenci

Článek
Fotogalerie

Slavia se snaží v závěru soutěže prodrat na druhé místo tabulky, zaručující kvalifikaci Ligy mistrů. Prohra je pro slávisty tři kola před koncem kritická, na druhé Teplice ztrácejí pět bodů. Ale mají odložené utkání s Brnem k dobru.

"Chtěli jsme poukázat na to, co se na hřišti dělo. A nemyslím tím jenom dneska. Byl bych rád, aby náš krok měl smysl. Předpokládám, že aspoň někteří lidi se zamyslí. Chtěl bych, aby se rozhodovalo na hřišti," narážel na tlaky ze zákulisí domácí trenér.

Slavia proti Liberci šla do vedení po gólu Jandy, v druhé půli ale Liberec vývoj otočil. "Chtěli jsme hrát fotbal. Nemám problém prohrát zápas a v první řadě hledám chyby u nás. Někdy víc, než je zdrávo. Chtěli jsme to dohrát na úrovni. I za výsledku 1:1 to byl pořád otevřený zápas. Ale pak nám to nebylo dovoleno. Takže jsme po dohodě s vedením odešli do kabin," dal průchod svým emocím domácí trenér.

Karel Jarolím vyslyšel volání tribun, které žádaly stažení fotbalistů z hřiště. Trenér se otočil k ochozům a signály se s někým domlouval. Vzápětí sešli z lóže ke střídačce domácí funkcionáři Vladimír Leška a Tomáš Rosen. "Fanoušci na moje rozhodování neměli vliv, komunikoval jsem s vedením. Po konzultaci jsem hráče stáhl, i když jsem je nechtěl odvolat," uvedl Jarolím.

Po přibližně dvacetiminutové přestávce se ale slávisté vrátili na hrací plochu a utkání bylo dohráno. "V kabině se zklidnily emoce. Byli jsme si vědomi následků, které by z toho mohly plynout. Tak jsme se rozhodli to dohrát. Kapitán byl u rozhodčích, zápas nebyl ukončen," popsal dění v šatně Karel Jarolím. Slávisté chystají stížnost na výkon hlavního rozhodčího Járy a další vyjádření v podobě tiskové zprávy. (Doplnění: Slavii hrozí za opuštění hřiště disciplinární řízení - Více najdete ZDE)

Lavičku hektický průběh nemrzí

Hostující kouč Vítězslav Lavička byl se třemi body spokojený. "Je to hodně důležitý krok za splněním našeho cíle. V prvním poločase to byl hodně zajímavý fotbal. Slavia nám dala gól, ale i my jsme měli šance. Ve druhém poločase jsme zareagovali střídáním, což nám přineslo branky. Co se událo potom, ať řeší někdo jiný," zhodnotil zápas Lavička.

Kouče lídra soutěže hektický průběh utkání nemrzí. Přestože právě výhra na hřišti Slavie může být tím posledním krůčkem k zisku titulu. "My to jako nějaké znehodnocení necítíme. Dali jsme tři regulérní branky. Co se stalo, bylo rozhodnutí slávistů. Necítím nějaké znehodnocení naší práce," vysvětlil Lavička.

Pokud Sparta ve čtvrtek neprohraje v Mladé Boleslavi, budou Liberečtí slavit mistrovský titul už tři kola před koncem soutěže.

Reklama

Související témata: