Hlavní obsah

Sparta hlásí další posilu! Na Letnou přichází opět cizinec

Praha

Fotbalová Sparta potvrdila v zimní přestávce příchod druhé posily. Znovu vsadila na zahraničního hráče, když po Španělu Néstoru Albiachovi angažovala levonohého obránce Bogdana Vatajelua. Akvizice z celku Universitatea Craiova se na Letné upsala na tři a půl roku.

Foto: Sport.cz

Bogdan Vatajelu ještě v dresu Craiovy

Článek

Třiadvacetiletý rumunský fotbalista je odchovancem mládežnické akademie Steauy Bukurešť. Přes druholigové celky Ramnicu Valcea a Metalul Resita v roce 2014 přestoupil do Universitatey Craiova.

Zkušenosti má i z reprezentační scény. Kromě mládežnických výběrů už si vyzkoušel i dres seniorského národního týmu, byť zatím nastoupil jen ve dvou přátelských zápasech.

„Jedná se o velmi zajímavého hráče na post krajního obránce. Sledovali jsme jej dlouho, má velmi dobrou práci s míčem, precizní centr a dokáže být nebezpečný v ofenzivní fázi hry," řekl na adresu rumunského fotbalisty Tomáš Požár.

Vatajelu absolvoval v úterý dopoledne v Praze zdravotní testy, na Letné poté podepsal smlouvu a v úterý večer se vrací zpět do Rumunska. Příští týden se vrátí zpět do Prahy, kde týmu začíná 4. ledna zimní příprava.

Reklama

Související témata: