Hlavní obsah

Teplice budou v přípravě testovat srbského stopera Ostojiče

Teplice

Fotbalisté Teplic dnes na umělé trávě v Litvínově zahájili zimní přípravu na jarní část první ligy. Trenér Daniel Šmejkal měl k dispozici i srbského stopera Ivana Ostojiče, který je v šestém celku tabulky na dvoutýdenní zkoušce.

Foto: Darren Staples, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Sedmadvacetiletý Ostojič má za sebou pětileté působení na Slovensku, kde naposledy nastupoval za Myjavu, která však po podzimu odstoupila z nejvyšší soutěže. Před tím vyhrál Slovenský pohár s Košicemi a hrál také ze Radnik Stari Tamiš a Dolinu Padina. Na severu Čech by mohl nahradit Michaela Lüftnera, jenž odešel do Slavie.

Na úvodním tréninku byla také první zimní posila z Brna univerzál Alois Hyčka. Minimálně část přípravy s týmem absolvují Marek Strada a Daniel Richter, kteří na podzim hostovali ve druhé lize. Chybět naopak bude Patrik Dressler, jenž zahájí přípravu v Karviné, která jedná o jeho hostování.

Teplické hráče po zahájení přípravy čekají ve středu testy na FTVS v Praze a v sobotu nastoupí k prvnímu utkání proti Litoměřicku. Příští týden stráví tým na kondičním soustředění v Písku a poté zamíří na Kypr, kde odehraje přípravné zápasy s Wislou Plock, Újpestí a Levski Sofia. Generálku na ligu obstará 11. února duel s Českými Budějovicemi.

Reklama

Související témata: