Hlavní obsah

Mladá Boleslav zahájila přípravu se Svědíkem, kádr nedoznal výraznějších změn

Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili zimní přípravu úterními fyzickými testy v laboratoři Fakulty tělesné výchovy a sportu v Praze. Nový trenér Martin Svědík má k dispozici téměř nezměněný kádr, novými tvářemi jsou jen navrátilec z hostování v Bohemians 1905 Antonín Křapka a Jan Král z mladoboleslavské juniorky. Naopak Jan Vodháněl odešel hostovat do druholigových Pardubic.

Foto: fkmb.cz

Mladoboleslavský Jiří Fleišman během fyzických testů.

Článek

Největší zimní změnou v pátém týmu ligové tabulky je příchod nového trenéra Svědíka. Dosavadní kouč reprezentační dvacítky nahradil v polovině prosince odvolaného Leoše Kalvodu. Do kádru zatím výrazněji nezasahoval, pouze vytáhl z dorostu sedmnáctiletého Krále, jehož zná z mládežnických reprezentací.

„Mám samozřejmě vlastní vizi, ale všechno chce svůj čas, až se seznámím s hráčským kádrem a klubovým prostředím. Kde Boleslav tlačí bota, jsem vypozoroval, ale nechám si to pro sebe a pro hráče. Budu chtít hrát efektivně a vítězně, bude mně především záležet na týmové jednotě, což je při mé práci priorita," avizuje Martin Svědík.

"Naším společným cílem je dosáhnout v lize na pohárové umístění, zároveň také zapracování mladých hráčů do sestavy a udržení jejich výkonnostní úrovně pro reprezentaci U21," dodává.

„Je dobře, že mužstvo zůstalo ve složení, v jakém jsme skončili podzim. Hráči jsou kvalitní, partu máme dobrou. Bude důležité, aby nám všem vydrželo zdraví. S příchodem nového trenéra tým ožije a snad vše klapne tak, jak má. Chceme dosáhnout cílů, jaké jsme si určili před startem ligového ročníku," řekl Lukáš Magera pro klubové stránky.

Rada zůstává na marodce

Fyzické testy absolvovala většina kádru včetně Pavla Čmovše, který celý podzim vynechal s poraněným kolenem. Na marodce zůstává Jakub Rada, který je po operaci kolena a na jaře už do hry zřejmě nezasáhne. Testy zatím neabsolvoval ani nemocný Lukáš Pauschek a zahraniční hráči Douglas Da Silva, Golgol Mebrahtu, Patrick Albina a Kevin Malpon, kteří se k týmu připojí až ve středu a ve čtvrtek.

"Testování je každý rok stejné. Prověřujeme u hráčů stabilitu, výbušnost, sílu dolních končetin, běžeckou vytrvalost a celkovou tělesnou zdatnost. Vyhodnocení získaných poznatků nám pomáhá ke zkvalitnění práce v přípravném období," řekl kondiční trenér mužstva Martin Třasák.

Přípravu zahájí Svědíkovi svěřenci ve středu dopoledne posilovnou a následně na svém hřišti s umělým povrchem, kde sehrají i většinu přípravných zápasů včetně Tipsport ligy. Následně odjedou 30. ledna na soustředění do Rakouska. Tam je čekají duely s Trnavou, Vasasem Budapešť a Dunajskou Stredou. Generálkou na ligu bude 11. února zápas s Táborskem.

Nový kouč už neměl čas měnit naplánovaný program zimní přípravy. Nevadí mu, že se Středočeši obejdou bez soustředění v některé z jižních destinací. „Pro tréninkové jednotky a přípravné zápasy nevyžaduji teplo, ale kvalitní hrací plochy s přírodním trávníkem," poukazuje Svědík.

Reklama

Související témata: