Hlavní obsah

Rebel Konaté je zpátky, Sparta začíná zimu i se Španělem a Rumunem

Aktualizováno

Dvě nové tváře, posílený realizační tým. A také polepšený rebel Tiémoko Konaté. Už i fotbalisté pražské Sparty zahájili zimní přípravu. Po podzimu třetí tým ligové tabulky posílili španělský ofenzivní hráč Néstor Albiach z Dukly a rumunský obránce Bogdan Vatajelu z Craiovy. Letenští začnou z českých klubů jaro jako první, čeká je úvodní kolo vyřazovací části s ruským Rostovem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vítej zpátky... Asistent trenéra Sparty Zdeněk Svoboda a hříšník Tiémoko Konaté.

Článek

Sparta zahájila přípravu na jarní část sezóny.

Mladý kouč David Holoubek zůstal, Spartu má nicméně oficiálně jako hlavní trenér na povel sportovní ředitel Tomáš Požár.

Na Letné se ve středu ráno poprvé od svého přestupu hlásili Néstor Albiach a Bogdan Vatajelu, stejně jako navrátilci z hostování Budinský, Březina, Hybš a Nečas. A také Tiémoko Konaté, který strávil podstatnou část podzimu v juniorce.

S dalšími změnami už se příliš nepočítá. „Na další případné příchody dojde, jen když rozpoznáme výjimečnou příležitost, abychom daného hráče přivedli. Nebo když budeme potřebovat reagovat na nějaký problém," avizuje Požár.

Zaslouží si druhou šanci

Konaté si na začátku sezóny chtěl vytrucovat přestup pryč a přestal trénovat. Zdálo se, že jeho dny na Letné jsou sečteny. Nakonec se do kabiny áčka vrací.

„Byl jedním z nás a udělal bohužel velkou chybu, o níž jsme si mysleli, že mu ji nedokážeme odpustit. Všichni jsme ovšem dostali čas přemýšlet, hlavně on. A my si uvědomili, že chybujeme všichni a zasloužíme si druhou šanci. On ji teď dostal," říká Požár.

„Vedení za mnou nešlo ptát se na názor, ale to ostatně ani není moje věc. Přivítali jsme v kabině Timiho jako každého jiného, respektujeme rozhodnutí vedení," dodává kapitán David Lafata.

Otázkou teď je, jaká bude na Konatého reakce fanoušků. „Přemýšlíme i o tom, jak jsme se všemi komunikovali. Chci požádat i je, aby mu druhou šanci dali. Musí si nás teď všechny svým přístupem získat. Věřím, že bude pracovat, jak má..." žádá Požár.

Do šesti dnů se musí vyjádřit k Sýkorovi

Sparta má předkupní právo na reprezentanta Jana Sýkoru z Liberce. Momentálně po něm však zřejmě příliš neprahne, univerzál má blíž do Plzně či do Slavie.

„Slovan nás informoval o jedné nabídce, kterou na Sýkoru obdržel. My se teď podle smlouvy musíme do šesti pracovních dnů vyjádřit. Přemýšlíme, jaká bude naše reakce," přibližuje Požár.

Frýdek rehabilituje, čeká se na Rosického

K týmu se zatím nepřipojili pouze Martin Frýdek, který rehabilituje po operaci kolene v Regensburgu, a Costa, jenž se s reprezentací Zimbabwe připravuje na šampionát Afriky.

„Pokud jde o marody z podzimu, drobné potíže ještě mají Šural a Holzer, další by měli být v pořádku. Tomáš Rosický i přes svátky individuálně trénoval. Nechci spekulovat, přelom ledna a února by snad mohl být termínem, kdy se zapojí naplno," očekává Požár.

Reklama

Související témata: