Hlavní obsah

Slovácko přehrálo neškodnou Příbram

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka i za složitých podmínek dokázali zvládnout důležitou záchranářskou bitvu. Zejména díky výbornému výkonu v prvním poločase, do kterého je rychlou brankou nastartoval Rajnoch, zdolali v sobotu příbramskou Marilu 2:0. Hosté se k první střele dostali až po více než hodině hry a domácí prakticky neohrozili.

Článek

Slovácko rozhodlo o důležité výhře dvěma góly už v prvním poločase, tříbodovým ziskem učinilo velký krok ke kýžené záchraně. "Jsem rád, že kluci zápas zvládli psychicky. Trochu mě mrzí, že jsme po pauze polevili. Dosáhli jsme ovšem strašně cenného vítězství," netajil spokojenost kouč Stanislav Levý.

Domácí se pustili do soupeře za stálého deště a na mokrém terénu s vervou a hned z prvního útoku otevřeli skóre. Polách rozehrál přímý kop a nekrytý Rajnoch překonal volejem zblízka brankáře Sňozíka. Aktivnější Moravané pak několik dalších nadějných akcí nedotáhli do úspěšného konce.

Po dvaceti minutách ale udeřili podruhé. Lička obehrál na levé straně hřiště Buryána a jeho přihrávku zužitkoval přesnou střelou k tyči Ivana, jenž si jubilejním desátým gólem upevnil postavení v čele ligových kanonýrů. Teprve potom hosté trochu ožili a častěji se tlačili na polovinu soupeře, avšak střelecké příležitosti si nevytvořili.

Druhá půle začala nepřesnou Ivanovou střelou, poté se do šance tlačil Malár. Sám před Sňozíkem promáchl střídající Sowunmi. Příbramští se snažili kontrovat rychlými brejky, které však nebyly příliš nebezpečné. První přímou střelu na branku Slovácka vyslal až čtvrt hodiny před koncem Frejlach, Drobisz s ní ovšem neměl mnoho práce. Domácí sice v závěru trochu ubrali na aktivitě, ale vedení si pohodlně pohlídali.

"Zaskočil nás rychle inkasovaný gól. Domácí se lépe vyrovnali s těžkým terénem a byli i bojovnější. Zvítězili zaslouženě. Pevně věřím, že se nás už sestupové starosti týkat nebudou, potřebné body si uhrajeme," tvrdil trenér poražených Pavel Tobiáš.

Slovácko - Příbram 2:0 (2:0)
Branky: 2. Rajnoch, 21. Ivana. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Novák. ŽK: Petržela, Polách - Penner, Riegel. Diváci: 4055.
Slovácko: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Šuškavčevič, Němčický - Petržela (66. Sowunmi), Břežný, Polách, Lička - Malár (78. Malcharek), Ivana (90.+2 Obal). Trenér: Levý.
Příbram: Sňozík - Buryán (25. Navrátil), Mácha, Formánek, Penner - Klesa, Otepka, Riegel, Frejlach - Divecký (46. Čupr), Gruber (83. Hašek). Trenér: Tobiáš.
TABULKA

Reklama

Související témata: