Hlavní obsah

Slávisté se vydali do Číny bez Mikuly a Mihalíka, zato se Sýkorou

Vojtěch PospíšilSport.cz

Fotbalisté Slavie Praha se ve čtvrtek sešli na pražském letišti, z něhož v půl druhé odletěli na čínský ostrov Chaj-nan, kde je čeká kondiční soustředění. Do Číny letí 24 hráčů, společně s realizačním týmem a členy vedení čítá slávistická výprava kolem 50 lidí. V týmu nejsou Mihalík a Mikula, ještě v Praze se ale připojil Jan Sýkora.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Sport.cz

Jan Sýkora odletěl se slávisty na soustředění do Číny.

Článek

Podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka je už přestup mladého reprezentanta z Liberce do Slavie uzavřen. „Přestup Jana Sýkory dokončen. Honza je již na palubě letadla China Eastern a s týmem startuje do Číny. Vítej a šťastný let nejen dnes," napsal Tvrdík na svém twitterovém účtu.

U Jaroslava Mihalíka, který chce nabrat herní praxi před letním šampionátem jednadvacítek, se jedná o jeho půlročním hostování v Cracovii Krakov. Hostování je v plánu i u obránce Jana Mikuly. Legionáři Simon Deli a Michael Ngadeu-Ngadjui jsou se svými reprezentacemi na Africkém poháru.

Naopak jsou v kádru všechny nové posily - Kovář, Flo, Alvir a Lüftner. Na soustředění letí i obránce Vojtěch Mareš z dorostu a Daniel Souček, třetím brankářem je Martin Otáhal.

Dlouhý let s přestupem v Šanghaji

Na exotickém Chaj-nanu čeká na slávisty příjemné klima, očekávají se teploty kolem 24 stupňů Celsia, takže fotbalisté budou mít ideální podmínky k nabírání fyzické kondice. V jednání je i přípravné utkání s jedním z tamních klubů. Hráči se museli připravit na dlouhý let s přestupem v Šanghaji.

„Létání obecně moc rád nemám, nemám to v krvi, ale každou cestu jsem zatím zvládnul. Na Čínu se těším, ale na ten let se musím ještě vnitřně připravit," říkal před odletem zkušený záložník Dušan Švento.

Kromě dlouhého pobytu v letadle je další výzvou i sedmihodinový časový posun.

„Posun bude určitě znát, ale věřím, že se na to připravíme tak, abychom to za den dva zvládli," dodal slovenský reprezentant s tím, že je to malá daň za to, že nemusí trénovat v mrazu na umělé trávě.

Na Chaj-nanu bude Slavia do 16. ledna, do České republiky se vrátí o den později. Na Sport.cz vám ze soustředění nabídneme zpravodajství přímo z místa.

Reklama

Související témata: