Hlavní obsah

Liberečtí záviděli kapitánovi. Strašák je za nimi, loňským komplikacím se vyhnou

sport.czSport.cz

Fyzické testy - to je pro řadu fotbalistů nejneoblíbenější část přípravy. Největším strašákem je pak běhání na pásu. Za sebou ho už teď mají fotbalisté Liberce a můžou odletět za teplem, na soustředění na Kypr. „Výsledků testů se nebojím. Jak hráče znám, budou v pořádku. Stejně jako včerejší vážení. Tam taky všichni hráči splnili zadání,“ říká trenér Jindřich Trpišovský. Jak to na testech vypadalo, a proč šel Martin Latka běhat dobrovolně, i když nemusel, na to se podívejte v následujícím videu.

Testy fotbalistů LiberceVideo: Sport.cz

 
Článek

Pás, kvůli zdravotním problémům, vynechal kapitán Lukáš Pokorný a spoluhráči mu záviděli. „To bychom taky chtěli být kapitánem," neslo se na jeho adresu. „Dohodli jsme se s kondičním trenérem. Chci odjet na soustředění na Kypru v pohodě. Tak abych to dneska nepřehnal a neovlivnilo to průběh soustředění," vysvětluje 23letý obránce svoji absenci na pásu.

Na soustředění teď čekají hráče Liberce dvoufázové tréninky a nabírání kondice. „Pro model přípravy v teple jsme se rozhodli po loňských zkušenostech, kdy nám počasí přípravu na severu Čech hodně zkomplikovalo," říká trenér Trpišovský. A doplňuje: „Velkým plusem pro nás je povrch, že na Kypru budeme trénovat na přírodní trávě."

Reklama