Hlavní obsah

Klokani, pořádně se namažte, velí Koubek a hledá střelce

Praha

Hned sedm prvoligových celků si v lednu zahraje zimní fotbalovou Tipsport ligu. Jedná se o jubilejní 20. ročník, proto pořadatelé navýšili prémie a pozvali hned dva patrony, zkušené exligové borce Ericha Brabce a Karla Pitáka. Novinkou jsou také nové brazilské míče speciálně určené pro zápasy na umělém trávníku. Tradičním účastníkem jsou Klokani z Ďolíčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Najdou Klokani na vyšehradské umělce nového Patrika Schicka (uprostřed)...?

Článek

Turnaj začíná úvodním duelem Bohemians 1905 - Hradec Králové již tuto sobotu, na kdy je hlášen třeskutý mráz. „Předpověď není příznivá. Musíme to vydržet a pořádně se namazat. My i fanoušci," směje se Miroslav Koubek, trenér Klokanů, jejichž příznivci tradičně navštěvují turnaj v největším počtu.

„Je těžké tipovat vítěze, záleží, jak k tomu konkrétní tým přistoupí. Kdybychom turnaj chtěli za každou cenu vyhrát, budeme ho hrát s 12 nebo 13 lidmi. Ale v zimní přípravě nemáte vždy nejsilnější sestavu, je potřeba dát šanci všem hráčům, což trochu zkresluje výsledky. Ale tipnul bych si Mladou Boleslav," ukazuje Koubek na největšího favorita.

Úvodní zápasy Tipsport ligy - sobota 7. ledna:
Skupina A (Vyšehrad):
11:00 Bohemians Praha 1905 - Hradec Králové.
Skupina C (Brno - areál VUT):
13:00 Pardubice - Brno.
Skupina D (Frýdek-Místek):
13:00 Vítkovice - Poprad.

Koubka mrzí závěr podzimu

Klokani jsou po podzimu v ligové tabulce devátí s odloženým zápasem proti Plzni k dobru. Nebýt porážek s Teplicemi a v Karviné v posledních zápasech, mohla být jejich zima mnohem klidnější.

„Nezachytili jsme začátek a pak ani závěr podzimu. Během poslední pauzy nám odjelo několik hráčů k reprezentacím. Kluci z jedenadvacítky schytali debakl v Portugalsku, Luts s Estonskem zase příděl v Belgii. V hlavě je to nejspíš poznamenalo, konec podzimu nám utekl. To mě mrzí," netají vršovický kouč.

Hrotoví útočníci se zmohli na jediný gól

Přes zimu má jasnou prioritu. Zvýšit produktivitu. Vždyť s 15 vstřelenými góly jsou zelenobílí čtvrtí nejhorší v lize.

„Herně to není špatné, ale gólů dáváme opravdu málo. Odvíjí se to také od typologie hráčů, jež máme k dispozici. Naši hrotoví útočníci dali za podzim dohromady jediný gól... Pak musíme do koncovky zapojit větší počet hráčů. Tudy vede cesta," plánuje Koubek.

Bude muset najít zcela nové útočníky. S Mikušem se Bohemka rozešla hned po podzimu. O Holendu dál stála, ale důrazný host z Plzně dal přednost trvalému přestupu do Dukly.

„Nedá se nic dělat. Přál bych si, aby tady zůstal. Johny nám na podzim pomohl, ale nepatřil nám. Má své představy o dalším pokračování kariéry, mluví do toho víc subjektů," smiřuje se s Holendovým odchodem Koubek.

Útočný trojzubec citelně chybí

Svému předchůdci Pivarníkovi může závidět útočný trojzubec, který v minulé sezóně tvořili ze stran Jihoameričané Acosta a Mosquera a na hrotu Schick. K podobné zbrani by se Klokani znovu rádi dopracovali.

„Vidíte, že Schick poměrně brzy začíná řádit v italské lize. Takového hráče nenahradíte hned první rok... Naším nejlepším střelcem je se třemi góly Mašek, také proto teď zkoušíme ruského útočníka Kabajeva," poukazuje trenér na dvojnásobného krále střelců estonské ligy.

Reklama