Hlavní obsah

Unavená Sparta byla spokojená s výhrou, Zlín s výkonem

Fotbalisté Sparty porazili v pondělní dohrávce 28. kola Gambrinus ligy Zlín 1:0, přestože se v závěru museli strachovat o výsledek. Desátý Zlín, který v sezóně venku ještě nevyhrál, měl v závěru převahu. "Na hráčích se asi projevila únava z náročného dubnového programu. Do vítězného konce jsme zápas dohráli silou vůle," uznal na pozápasové tiskové konferenci trenér Sparty Stanislav Griga.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Sparty Mauro Lustrinelli si kryje míč před obráncem Zlína.

Článek

Sparta výhrou znovu zvýšila své naděje na postup do evropských pohárů. Dvě kola před koncem ztrácí na druhé Teplice čtyři body. "Spekulovat o našich šancích nebudu, náš pohárový sen jsme si prohráli v Boleslavi," utnul rázně otázky na stále možné druhé místo zaručující předkolo Ligy mistrů Stanislav Griga.

Domácí šli na Letné do vedení už v 18. minutě, kdy přiťuknutí Doška pěknou střelou přetavil ve vítězný gól Karol Kisel. "První poločas jsme hráli dobře, měli šance. Kdyby pak Kisel proměnil jednu ze svých dvou vyložených příležitostí, hráli jsme víc v klidu. Takhle jsme si tři body doslova vybojovali," tvrdil Griga.

Sparta musela řešit zepeklitou situaci už po 16 minutách. Činčala si vyšláépl na Drobného, který střet odnesl podle zpráv z tábora Sparty zlomenou lýtkovou kostí a sezóna pro něj skončila. Do hry tak přišel Loučka, na post stopera se posunul pravý bek Zabavník. "Byla to nepříjemná situace, obrana nikdy v takovém složení nehrála. Ale zvládla to. S Drobným po zlomenině nohy už nemůžeme do konce sezóny počítat," litoval domácí trenér.

Sparta měla problémy už před utkáním, kvůli svalovému zranění nenastoupil stoper Tomáš Řepka. "Naštěstí teď máme delší přestávku, tak se snad Řepka dá dohromady," doufá Stanislav Griga.

Činčala se omluvil, vinu necítí

Až na tiskové konferenci se útočník Zlína Václav Činčala dozvěděl, že po jeho zákroku má stoper Drobný zlomenou nohu. "Nikdy se mi něco podobného nestalo," lovil v paměti dvaatřicetiletý útočník. "Mrzí mě to, ale to už Drobnému asi nepomůže. Úmysl v tom rozhodně nebyl, tak se mu aspoň takhle můžu omluvit," říkal Činčala novinářům.

Spokojený s výkonem byl trenér Zlína Lubomír Blaha. "Nechtěli jsme prodat kůži lacino. Zlobili jsme Spartu celý zápas, vítězství si musela vybojovat. Ukázali jsme, že fotbal hrát umíme," hodnotil výkon Tescomy na Spartě její kouč.

Reklama

Související témata: