Hlavní obsah

Kisel: Gólman neměl šanci, trefil jsem to parádně

PRAHA

Jeho jen 173 centimetrů vysokou postavu nešlo přehlédnout. Slovenský záložník Karol Kisel byl klíčovou postavou fotbalistů Sparty při pondělní dohrávce se Zlínem. Tu letenští díky gólu slovenského reprezentanta vyhráli 1:0, Kisel navíc zazdil další dvě tutovky. "Naštěstí jsem první šanci dal, když už mi ty další nevyšly," říkal po zápase novinářům Kisel.

Foto: PRÁVO/Václav JIrsa

Sparťan Karol Kisel (vpravo) oslavuje s Liborem Doškem svou branku v síti Zlína.

Článek

Sparta se proti Zlínu trápila a o nepřesvědčivou výhru 1:0 se obávala až do závěrečného hvizdu. Vše mohlo být jinak, Kisel v posledních dvou minutách zápasu spálil dvě stoprocentní tutovky. Nejprve jej vychytal gólman soupeře Novák, v poslední minutě si Kisel příliš předkopl míč. "Už jsem mlel z posledního, byl jsem strašně zavařený," vysvětloval Kisel. "Nezpracoval jsem si dobře míč," popsal klíčový okamžik.

Přesto se slovenský fotbalista stal hrdinou. V 18. minutě totiž využil přiťuknutí Doška a parádní střelou pod břevno otevřel skóre. "Tentokrát jsem to trefil ideálně jak jsem chtěl. Počkal jsem si, až míč spadne do správné výšky a pak se do něj opřel. Někdy to chce štěstí, aby tam gólman nestál. Tentokrát neměl šanci," pochvaloval si sparťanský záložník.

Jeho gól padl za nevyrovnaného stavu hráčů na hřišti, v zámezí byl po ostrém zákroku Činčaly ošetřován domácí stoper Václav Drobný. Ten střet se soupeřem odnesl zlomenou lýtkovou kostí a sezóna pro něj skončila. "Je škoda, že Venca má zlomenou nohu. Je to pro něj tragédie a nám je to moc líto. Ale i střídající hráči odvedli, co bylo potřeba," litoval zranění spoluhráče Kisel.

Sparta vítězstvím znovu oživila své šance na druhé místo v tabulce, přestože dvě kola před koncem ztrácí na druhé Teplice čtyři body. Trenér Griga odmítl spekulace ohledně konečného umístění Sparty se slovy, že si Ligu mistrů letenští prohráli v Mladé Boleslavi, Karol Kisel ještě doufat nepřestal.

"Musíme vyhrát zbývající dva zápasy v Příbrami a s Plzní, chceme skončit co nejvýš. Ale v rukou to mají naši soupeři," uznal devětadvacetiletý záložník Sparty.

Reklama

Související témata: