Hlavní obsah

Žádné další testy. Klokani si Rusa s číslem 99 pojistili hned

Praha

Jediný zápas stačil, aby si o angažmá v Ďolíčku řekl. Po několikadenní zkoušce podepsal osmadvacetiletý ruský útočník Jevgenij Kabajev s fotbalisty Bohemians 1905 dvouletou smlouvu. Dvojnásobný král střelců estonské ligy udělal na trenéry dobrý dojem.

Foto: bohemians.cz

Jevgenij Kabajev absolvoval první trénink s Bohemians.

Článek

Všechno šlo hodně rychle. V úterý přiletěl Jevgenij Kabajev do Prahy a ve Vršovicích se zapojil s mužstvem do přípravy. V sobotu nastoupil ke svému prvnímu utkání v zelenobílém dresu a uspěl. Na první branku přihrál, druhou vstřelil sám. Velkou měrou tak přispěl k vysokému vítězství 3:0 nad Hradcem Králové.

Po krátkých testech tak podepsal smlouvu a v Bohemians bude působit následující dva roky. „Přichází typ útočníka, který Bohemce dlouhodobě chyběl, obzvlášť po nedohodě s Honzou Holendou. Věříme, že to bude hráč, na kterého jsme po odchodu Schicka čekali," říká na klubovém webu sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Kabajev přichází s vizitkou dvojnásobného nejlepšího střelce estonské ligy. V roce 2014 se dokonce ucházel o trofej nejlepšího střelce Evropy, lepší byli už jen čtyři hráči v čele s Ronaldem a Messim. Před dvěma lety překonal o čtyři zásahy zápis Davida Lafaty.

„Jsem moc rád, že mi dal šanci klub s tak bohatou historií, jako je Bohemka, abych se projevil a podepsal kontrakt," pochvaluje si pro klubovou televizi nový Klokan. Kabajev bude v zelenobílém dresu nastupovat s netradičním číslem 99. „Mým úsilím bude, abych dal v Bohemce hodně gólů a zapadl do mužstva," přeje si.

Reklama