Hlavní obsah

Jovanović se vrací, Panák prodloužil

Po roce stráveném v brněnské Zbrojovce se do Karviné vrací srbský fotbalista Mihailo Jovanović. Dres nováčka ligy bude oblékat minimálně na jaře, v MFK bude půl roku hostovat. Nahradit by mohl Pavla Dreksu, který má namířeno to ázerbajdžánského klubu Neftchi Baku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Karviné polykají první tréninkové dávky zimní přípravy.

Článek

Jovanović hrál v Karviné naposledy na podzim roku 2015 a patřil k oporám zadních řad týmu, který bojoval o postup do nejvyšší soutěže. „S Mihailem a Zbrojovkou jsme se domluvili na půlročním hostování s opcí. Jovi to tady dobře zná a věříme, že nám na jaře výrazně pomůže," řekl sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

Sedmadvacetiletému stoperovi v Karviné skončila na konci roku 2015 smlouva, během pár dnů se domluvil na angažmá v Brně, kde podepsal kontrakt na dva a půl roku. Ve Zbrojovce toho ale příliš neodehrál. Při svém ligovém debutu proti Slavii si zlomil žebro a pět týdnů absentoval. Po návratu na hřiště stihl odehrát sedm zápasů, stálou pozici si ale v Brně nevybudoval. Také na podzim především vysedával na střídačce. Za Zbrojovku nastoupil jen ke dvěma utkáním, v Ďolíčku navíc uviděl červenou kartu.

Pro jarní část ePojištění.cz ligy s ním už kouč Brna Svatopluk Habanec nepočítal, Srb se proto s chutí vrátil do Karviné. „Vracím se do známého prostředí, dva a půl roku jsem se těšil na nový stadion a teď budu mít příležitost si na něm zahrát. Mám radost, že si zahraju ligu právě tady," uvedl Jovanović.

Pokračovat v Karviné bude mladý záložník Filip Panák. Jednadvacetiletý ofenzivní fotbalista prodloužil s prvoligovým nováčkem smlouvu do 31. prosince 2019. „V Karviné jsem dostal šanci a jsem rád, že ji můžu důvěru splatit. Na podzim jsem celkem pravidelně nastupoval, tak snad to bude pokračovat i na jaře," prohlásil hráč, který za Karvinou odehrál 13 ligových utkání, v nichž dal jeden gól. Trefil se i v MOL Cupu proti Dukle.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 7. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články